Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Πατριάρχης Κύριλλος κάλεσε τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να υιοθετούν ορφανά



Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος απηύθυνε στους ορθόδοξους πιστούς την παράκληση να υιοθετούν ορφανά και να μην φοβούνται. Ποτέ εκείνος που υιοθετεί αγόρι ή κορίτσι και αφιερώνει τον εαυτό του στα παιδιά αυτά, δεν είναι δυστυχής, απολαμβάνει αδρά το καλό ", είπε ο Πατριάρχης.

Συγχαίροντας τα παιδιά που καλέστηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Πατριαρχική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Κρατικό Ανάκτορο του Κρεμλίνου, ο Πατριάρχης απευθύνθηκε στους καλεσμένους στην αίθουσα και πρότεινε να υιοθετήσουν ένα κοριτσάκι που τη λένε Μίλα, η οποία του έγραψε γράμμα και είπε για την μοίρα της και ότι θα ήθελε να βρει γονείς, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Όπως διευκρίνισε ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου Αλεξάνδρ Βόλκοφ, η Μίλα μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο από τη βρεφική ηλικία. Επειδή την παράτησαν οι γονείς. Τώρα σπουδάζει στη δεύτερη τάξη του Δημοτικού. "Έχει κάποια προβλήματα υγείας που αφορούν τις παλάμες. Έγραψε γράμμα στον Πατριάρχη πριν λίγο καιρό και παρακάλεσε να προσευχηθεί γι’ αυτήν και να βρεθούν οι γονείς της ", είπε ο Βόλκοφ.

Ο Πατριάρχης κάλεσε τη Μίλα στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Κρεμλίνο όπου για πρώτη φορά τη συνάντησε και της μίλησε. "Σήμερα μπήκα στην αίθουσα με την κοπέλα που τη λένε Μίλα. Κάθεται εδώ. Ακόμα μένει στο ορφανοτροφείο, αλλά προσεύχομαι μα βρεθούν η μαμά και ο μπαμπάς που να την υιοθετούσαν, και ελπίζω ότι θα γίνει ", είπε ο Πατριάρχης αφού βγήκε στη σκηνή του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου.

Πρόσθεσε ότι "η ανατροφή παιδιών δεν είναι διασκέδαση ή απόλαυση, είναι πάντα ένας μεγάλος κόπος ". "Εάν παίρνουμε εκείνο το παιδί που έχει κάποιο ελάττωμα, που είχε εκ γενετής ή απέκτησε αργότερα, μπορεί και κάποια ασθένεια, κάνουμε ένα μεγάλο και ιερό έργο... Αφιερώνοντας την ψυχή στην ανατροφή των παιδιών αυτών, γινόμαστε ποιμένες, γινόμαστε ευτυχείς, και η αγάπη που δεχόμαστε χρωματίζει τη ζωή μας και την κάνει πιο θαυμάσια ", είπε ο Πατριάρχης.