Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τουρκία: Παντρεύτηκε ο Μεσούτ Οζίλ με μάρτυρα τον Ερντογάν



Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως μάρτυρα, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής Γερμανίας Μεσούτ Οζίλ τέλεσε την Παρασκευή τον γάμο του στην Κωνσταντινούπολη με την πρώην Μις Τουρκία και νυν ηθοποιό Αμινέ Γκιουλσέ.

Η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου έφτασε αργά το απόγευμα στο πολυτελές ξενοδοχείο, στις όχθες του Βοσπόρου, όπου ο σταρ της Άρσεναλ γιόρταζε την ένωσή του με την Γκιουλσέ, όπως ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Λίγο αργότερα, ο Ερντογάν και η σύζυγός του, η Εμινέ, εθεάθησαν να στέκουν χαμογελαστοί δίπλα στο ζευγάρι ενώ ένας αξιωματούχος, ντυμένος στα κόκκινα, τελούσε τον γάμο.

Ο 30χρονος Οζέλ, που είναι Γερμανός υπήκοος, τουρκικής καταγωγής, είχε ανακοινώσει την άνοιξη ότι ζήτησε από τον Ερντογάν να γίνει ο μάρτυράς του. Ο προσωπάρχης της καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν, είχε εκφράσει τη "θλίψη" του για την απόφαση αυτή.

Αν και επρόκειτο για μια ιδιωτική τελετή, η παρουσία του Ερντογάν στον γάμο μπορεί να αναζωπυρώσει την πολεμική που ξέσπασε πέρσι στη Γερμανία, αφού ο Οζίλ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για τον Τούρκο πρόεδρο. Ο ποδοσφαιριστής επικρίθηκε δριμύτητα επειδή φωτογραφήθηκε να χαρίζει μια φανέλα του στον Ερντογάν, οι σχέσεις του οποίου με τη γερμανική κυβέρνηση και την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους εδώ και δύο χρόνια.

Μετά τη συντριβή της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ο άσος της Άρσεναλ αποχώρησε παταγωδώς από την Εθνική, κατηγορώντας τη γερμανική Ομοσπονδία για ρατσισμό.

Ο Οζίλ έχει γεννηθεί στο Γκελσενκίρχεν, στη δυτική Γερμανία. Είναι μετανάστης τρίτης γενιάς και δεν έχει την τουρκική υπηκοότητα.

Στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν παραβρίσκεται συχνά σε γάμους διασημοτήτων και του αρέσει να φωτογραφίζεται με διάφορους σταρ, ιδίως κατά τις προεκλογικές περιόδους. Ο πρόεδρος συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες, μετά την αμφιλεγόμενη ακύρωση της νίκης της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Μαρτίου.