Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το τέλος του Game of Thrones - οι τέσσερις θεωρίες



Πως να γράψουμε για το τέλος του έπους του Game of Thrones χωρίς να αποκαλύψουμε τι έχει γίνει στο τελευταίο επεισόδιο;
                                                                             
Αυτή η ερώτηση ήταν η πιο δύσκολη πριν γράψουμε το θέμα, καθώς το επεισόδιο έχει ήδη παιχτεί στις ΗΠΑ, κάποιοι  γνωρίζουν τι έχει συμβεί. Και το τέλος ήταν απίστευτο αλλά δεν θα το αποκαλύψουμε. 

Ποιες είναι οι πιθανές θεωρίες για το ποιος θα καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο, εάν πεθάνει η Ντενέρις και πως.

Η Καλίσι, Ντενέρις Ταργκάριεν έγινε Τρελή Βασίλισσα και καβάλα στον δράκο της "έψησε" το Κινγκς Λάντινγκ, προκαλώντας χιλιάδες αθώα θύματα. 

Αυτό απέδειξε πως ο Βάρυς είχε δίκιο, όχι όμως μόνο.

Για πολλούς οπαδούς της σειράς, με αυτήν την πράξη η Ντενέρις υπέγραψ ετη δική της θανατική καταδίκη.

Ας δούμε τις επικρατέστερες θεωρίες:

1. Μία θεωρία λέει πως θα τη σκοτώσει ο Τζον Σνόου, ο οποίος σοκαρίστηκε από τα όσα αντίκρυσε, έχει συνειδητοποιήσει τι έκανε η Ντενέρις, οπότε πλέον θεωρεί καθήκον του να τη σκοτώσει. Άλλωστε το οικογενειακό παρελθόν της είναι βεβαρυμένο.

Εάν συμβεί αυτό ο Σιδερένιος Θρόνος θα πάει στο Βορρά. Οι Οίκος Σταρκ έχει την πελιοψηφία και με την Ντενέρις νεκρή δεν υπάρχει εμπόδιο. 

2. Η Ντενέρις θα το βρει από τον Τύριον. Είδε την Ντενέρις να σκοτώνει και τα τελευταία μέλη της οικογένειάς του, οπότε έχει επιπλέον λόγους. Το εάν θα το κάνει μόνος του ή θα συνωμοτήσει, όπως αρέσκεται να κάνει, με κάποιον άλλον, τον Τζον Σνόου για παράδειγμα, είναι ένα ερώτημα.

3. Μία ιδιαίτερα δημοφιλής θεωρία θέλει την Ντένερις να χάνει τη ζωή της από την Άρια Σταρκ, η οποία θα δράσει όμως ως κάποιος άλλος, με άλλο πρόσωπο. Ποιανού όμως; Άλλο μεγάλο ερώτημα αυτό. Από του Γκριζοσκώληκα μέχρι κάποιου που δεν υποψιαζόμαστε καθόλου. 

4. Υπάρχει και μία... περίεργη θεωρία που λέει πως η Ντένερις έχει ήδη δηλητηριαστεί, ναι, από τον Βάρυς. Η "τραβηγμένη" αυτή υπόθεση βασίζεται σε έναν διάλογο στην αρχή του πέμπτου επεισοδίου, όπου ο Βάρυς μιλάει με ένα κορίτσι που δουλεύει στην κουζίνα. Ο διάλογος είναι ο ακόλουθος:
Κορίτσι: Δεν τρώει.
Βάρυς: Θα ξαναδοκιμάσουμε στο δείπνο.
Κορίτσι: Νομίζω ότι με παρακολουθούν.
Βάρυς: Ποιος;
Κορίτσι: Οι στρατιώτες της.
Βάρυς: Φυσικά. Είναι η δουλειά τους. Τι σου έχω πει, Μάρθα;
Κορίτσι: Όσο μεγαλύτερο το ρίσκο, τόσο μεγαλύτερη η ανταμοιβή.