Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συγκλονίζει γνωστή συγγραφέας: Πήγα να πεθάνω εξαιτίας μίας σαλάτας



Μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας πέρασε η Κατερίνα Πλουμιδάκη, εξαιτίας μίας μαρουλοσαλάτας.

Όπως η ίδια περιέγραψε στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη «Μετά τα μεσάνυκτα» κόντεψε να πεθάνει εξαιτίας μίας σαλάτας, στα φύλλα της οποίας είχε φωλιάσει εχινόκοκκος.

Όλα ξεκίνησαν όταν αισθάνθηκε μία ξαφνική αδιαθεσία όταν ανέβαινε τα σκαλιά του σπιτιού της.

Πήγε, έκανε εξετάσεις και αυτές έδειξαν πως είχε μια κύστη 0,8 εκατοστών στο ήπαρ που δεν ενέπνεε ανησυχία.

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη αποφάσισε τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση, το 2009, να πάρει και μία δεύτερη γνώμη.

«Οι γιατροί κατάλαβαν αμέσως τι έχω και μου είπαν να κάνω δύο χειρουργεία με διαφορά 17 ημερών το ένα από το άλλο. Μου άνοιξαν τον πνεύμονα και το συκώτι, ενώ μου είχαν πει πως το κομμάτι του συκωτιού που θα κόψουμε δεν ξέρουμε αν είναι αρκετό για να αναπλαστεί».

Ωστόσο η Κατερίνα Πλουμιδάκη ανέφερε πως ήταν τυχερή μέσα στη ατυχία της καθώς και βρήκε το πρόβλημα μόνη της και δεν είχε εχινόκοκκο στον εγκέφαλο όπου εκεί δεν εγχειρίζεται οπότε ζεις ώσπου να σκάσει.

«Όταν ξύπνησα από το 5ωρο χειρουργείο έκλαιγα με λυγμούς. Δεν ήξερα από ποια μεριά θα βρεθώ» δήλωσε η συγγραφέας, η οποία τόνισε πως «δε φοβόμουν τον θάνατο, μέσα μου είχα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι μπορεί να φύγω. Απλά έκλαιγα για τη ζωή που δεν θα ζήσω. Έλεγα ότι είναι τόσα πολλά ακόμα αυτά που θέλω να κάνω».

Πάντως η συγγραφέας μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της δεν σταμάτησε να τρώει σαλάτες, μέχρι και σήμερα.

«Τρώω σαλάτα, αλλά την βλέπω σαν τον Χάρο», είπε η ίδια, ενώ ανέφερε πως την περιπέτειά της την έκανε βιβλίο με τίτλο «Δανεικός Χρόνος».