Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στο Netflix η τραγική αληθινή ιστορία του Γκαμπριέλ Φερνάντεζ



Το Νetflix όπως έχετε αντιληφθεί ήδη, φέρνει πολύ συχνά σειρές με αληθινές ιστορίες που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Μία από αυτές αφορά την υπόθεση του 8χρονου Gabriel Fernandez και μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίναι μία σειρά για τηλεθεατές με… γερό στομάχι. Η σειρά ντοκιμαντέρ έχει τίτλο The Trials of Gabriel Fernandez και θα αποτελείται από έξι επεισόδια.

Δημιουργός του ντοκιμαντέρ είναι ο Brian Knappenberger και θα παρακολουθήσουμε τη σύντομη ζωή και τον βάρβαρο θάνατο ενός σοβαρά κακοποιημένου παιδιού από την Καλιφόρνια, ενώ παράλληλα θα δούμε την αδυναμία του συστήματος να αποτρέψει την τρομακτική αυτή τραγωδία.

Gabriel Fernandez

 

Αν δεν θέλετε να μάθετε την υπόθεση, μη διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου.

Στις 22 Μαΐου του 2013, η Pearl Fernandez κάλεσε την αστυνομία δηλώνοντας ότι ο γιος της Gabriel χτύπησε στο κεφάλι και δεν αναπνέει. Όταν έφτασαν στο σπίτι όμως, γιατροί και αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η ιστορία που είπε η μητέρα του 8χρονου δεν ήταν αληθινή. Το νεαρό αγόρι είχε πυροβοληθεί και βρέθηκε γυμνό με σπασμένα πλευρά και κάταγμα κρανίου. Ο Gabriel πέθανε δύο μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν το 2012 όταν ο Gabriel έφυγε από τους συγγενείς με τους οποίους έμενε επειδή η μητέρα του αποφάσισε να τον πάρει πίσω για να μείνει μαζί με εκείνην και τον φίλο της Isauro Aguirre. Ο Aguirre όμως πίστευε ότι ο μικρός ήταν ομοφυλόφιλος κι έτσι ξεκίνησαν τα φρικτά βασανίστηρια. Τους επόμενους μήνες η μητέρα του και ο σύντροφός της έσπαγαν καθημερινά στο ξύλο τον μικρό και τον άφηναν νηστικό. Όταν πέθανε, οι ιατροδικαστές που ανέλαβαν τη σωρό του παιδιού, δήλωσαν ότι τους πήρε δύο ημέρες για να ολοκληρώσουν τη νεκροψία αφού το σώμα του ήταν παραμορφωμένο από την κακοποίηση. Ένας εισαγγέλεας ανέφερε επίσης κατά τη διάρκεια της δίκης, ότι ο Gabriel κακοποιήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε χειρότερα από τους κρατούμενους πολέμου.

Pearl Fernandez και Isauro Aguirre

 

 

Το ντοκιμαντέρ του Νetflix δεν θα σταματήσει όμως μόνο εκεί, αφού στην ιστορία εμπλέκονται και τέσσερις κοινωνικοί λειτουργοί οι οποίοι κατηγορήθηκαν για κακοποίηση παιδιών και πλαστογράφηση δημόσιων αρχείων.

Αν αντέχετε λοιπόν να δείτε τη συγκλονιστική αυτή ιστορία, η σειρά θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί το trailer: