Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σ.Γιόχανσον: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Disney - Ο λόγος της μήνυσης



Η κόντρα ανάμεσα σε Σκάρλετ Γιόχανσον και Disney φαίνεται ότι θα λυθεί στα δικαστήρια, όπως αποφάσισε η γνωστή ηθοποιός.

Πιο συγκεκριμένα η ηθοποιός ισχυρίζεται ότι με την κυκλοφορία της ταινίας «Black Widow» παραβιάστηκε το συμβόλαιο που σύναψε με την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, σε σχετική δημοσίευση του «Variety» που επικαλείται την αγωγή της ηθοποιού, αναφέρει ότι η πλευρά της Σκάρλετ Γιόχανσον υποστηρίζει το εξής: «Η Disney προκάλεσε σκόπιμα την παραβίαση της συμφωνίας από τη Marvel, χωρίς αιτιολόγηση, προκειμένου να αποτρέψει την κ. Johansson από το να επωφεληθεί πλήρως από τη συμφωνία της με τη Marvel».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νομική ομάδα της Σκάρλετ Γιόχανσον, η κίνηση της Disney να μην κυκλοφορήσει την ταινία «Black Widow» αποκλειστικά στους κινηματογράφους, μείωσε τις πωλήσεις εισιτηρίων, κάτι που -με τη σειρά του- επηρέασε τα σχετικά μπόνους για την ηθοποιό, αλλά και άλλων με παρόμοια συμβόλαια στην εν λόγω ταινία.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Μάρτιο, είχε ανακοινωθεί πως η ταινία «Black Widow», μαζί με αρκετές άλλες, θα κυκλοφορούσε ταυτόχρονα τόσο στους κινηματογράφους όσο και στην πλατφόρμα της Disney.

Εξαιτίας της πανδημίας της νόσου COVID-19, η κυκλοφορία της προαναφερθείσας ταινίας επαναπρογραμματίστηκε και, τελικά, το «Black Widow» κυκλοφόρησε στις 9 Ιουλίου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας, σύμφωνα με το «Variety», έσοδα 80 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Αμερική, 78 εκατομμυρίων δολαρίων στο εξωτερικό και 60 εκατομμυρίων δολαρίων στο Disney+.

Στη συνέχεια, παρ' όλα αυτά, οι πωλήσεις εισιτηρίων έπεσαν κατακόρυφα και, σήμερα, τα συνολικά έσοδα της ταινίας ανέρχονται σε 319 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο, κάτι που, όπως επισημαίνεται από το «Variety», θα μπορούσε η ταινία «Black Widow» να είναι η λιγότερο εμπορικά επιτυχημένη ταινία της Marvel.

Ως εκ τούτου, στην αγωγή της Σκάρλετ Γιόχανσον σημειώνεται: «Η Disney επέλεξε να εξευμενίσει τους επενδυτές της Wall Street αντί να επιτρέψει στη θυγατρική της, τη Marvel, να συμμορφωθεί με τη συμφωνία».

Με βάση την αγωγή της ηθοποιού, η απόφαση της Disney «όχι μόνο αύξησε την αξία του Disney+, αλλά και σκόπιμα έσωσε τη Marvel (και ως εκ τούτου την ίδια την Disney) απ' ό,τι αναφερόταν ως "πολύ μεγάλα μπόνους από το box office" που διαφορετικά θα ήταν υποχρεωμένη η Marvel να πληρώσει στην κ. Γιόχανσον».

Από την πλευρά της, η Disney επεσήμανε: «Η αγωγή είναι ιδιαίτερα θλιβερή, επειδή αγνοεί τις τρομακτικές και παρατεταμένες παγκόσμιες επιπτώσεις της πανδημίας της νόσου COVID-19. Η Disney έχει συμμορφωθεί πλήρως με τη σύμβαση της κ. Γιόχανσον και, επιπλέον, με την κυκλοφορία της Black Widow στην Disney+ με την Premier Access έχει ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά της να κερδίσει πρόσθετη αποζημίωση, πέραν των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει λάβει μέχρι σήμερα».