Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σενάριο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ θα γίνει μίνι τηλεοπτική σειρά



Σενάριο που έγραψε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ και δεν μεταφέρθηκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία μίνι τηλεοπτικής σειράς.

 

Η αληθινή ιστορία «God Fearing Man» (Ο Θεοσεβούμενος Άνθρωπος) βασίζεται, σύμφωνα με το Variety, στην αυτοβιογραφία του Χέρμπερτ Έμερσον Γουίλσον, πάστορα που έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους ληστές τραπεζών στην αμερικανική ιστορία. Στο βιβλίο του «I Stole $16,000,000» το 1956 o Χέρμπερτ Έμερσον Γουίλσον έγραψε για τις εγκληματικές του δραστηριότητες.

Ο Κιούμπρικ εξασφάλισε τα δικαιώματα μεταφοράς της ιστορίας πολύ γρήγορα, το διάστημα που είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα του αντιπολεμικού δράματος Paths of Glory (Σταυροί στο Μέτωπο) του 1957. Ωστόσο, το σενάριο δεν έγινε ποτέ ταινία, καθώς ακολούθησαν τα φιλμ Σπάρτακος (1960) και Λολίτα (1962).

Για την παραγωγή της σειράς «God Fearing Man», ζητήθηκε η βοήθεια του Φίλιπ Χομπς, ο οποίος εργάστηκε ως συμπαραγωγός με τον Κιούμπρικ στο φιλμ για το Βιετνάμ Full Metal Jacket (1987).

Η μίνι σειρά θα είναι παραγωγής της Media Musketeers, μιας νέας ευρωπαϊκής κινηματογραφικής εταιρείας που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο από πρώην στελέχη της Warner Bros. και της Apple. Ο σκηνοθέτης ή οι συντελεστές της σειράς δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Το God Fearing Man δεν είναι το μοναδικό σενάριο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης, για παράδειγμα, εργάστηκε σε ένα μεγάλο πρόκτζεκτ για το Ολοκαύτωμα, το οποίο τελικά «πάγωσε» όταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ γύρισε την ταινία «Η Λίστα του Σίντλερ» (1993).

Επιπλέον, ο σκηνοθέτης άφησε πίσω του ένα μεγάλο αρχείο με σημειώσεις για τον Ναπολέοντα, συμπεριλαμβανομένου ενός σεναρίου που δεν κινηματογραφήθηκε. Ο Σπίλμπεργκ ανακοίνωσε πέρυσι ότι θέλει να κάνει μια μίνι σειρά βασισμένη σε αυτό.