Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πώς η τρελή ιδέα μίας μάνας φαντάρου στη Σπάρτη ενέπνευσε τη νέα σειρά με τον Γιάννη Μπέζο..



Ο Μάκης Πιτταράς, φέτος, υπογράφει το πρωτότυπο σενάριο σε μία από τις νέες κωμωδίες του ΑΝΤ1, το «Παρουσιάστε!», που έχει κερδίσει ήδη θετικές εντυπώσεις. Μάλιστα η ιδέα με τη μάνα φαντάρου με το τροχόσπιτο δεν είναι μυθοπλασία αλλά πραγματικό γεγονός από το ΚΕΕΜ Σπάρτης!

Ο ίδιος, σε ένα διάλειμμα από τη συγγραφή των επεισοδίων, μιλάει στο «Μytv» για αυτό που θέλει να πετύχει μέσα από την εν λόγω δουλειά και πώς προέκυψε η σειρά.

 «Το σενάριο είναι πρωτότυπο, με την έννοια ότι δεν βασίζεται σε κανένα ξένο φορμάτ, αλλά στον μαγικό… στρατό. Το ανέπτυξα τελευταία, λόγω κάποιων γεγονότων, και βρήκε τον δρόμο του στον ΑΝΤ1»

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από προσωπικά βιώματα
«Τα περισσότερα στοιχεία που έχω βάλει στη σειρά βασίζονται σε προσωπικά βιώματα. Για παράδειγμα, στο κέντρο εκπαίδευσης που ήμουν, στη Σπάρτη, είχα συναντήσει όντως μία μάνα που έμενε με το τροχόσπιτο της έξω από το στρατόπεδο. Γενικά στον στρατό βλέπεις τα πάντα, ακόμα και πράγματα που δεν τα περιμένεις. Επομένως, όταν κάποιος ασχολείται με τη συγγραφή σεναρίου και θέλει να καταπιαστεί με αυτό το θέμα, είναι ό,τι πρέπει…

Θέλω να κάνω μία ατόφια κωμωδία. Βέβαια, είναι δύσκολο και οι κωμωδίες που προβάλλονται σήμερα έχουν να ανταγωνιστούν αυτές του εξωτερικού, καθώς επίσης και τις ελληνικές κωμωδίες προ εικοσαετίας…

Όσον αφορά τους χαρακτήρες, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας κρατούσα σημειώσεις. Στα επόμενα επεισόδια, όμως, Που υπάρχουν και στρατιωτικές ορολογίες, έκανα έρευνες και παρακολουθούσα, κακώς βέβαια, κάποιες εκπομπές που αναφέρονται σε γεωπολιτικά, οπλισμούς, ασκήσεις κ.ά. Αυτά, όμως, μου δημιουργούν ιδέες», λέει ο ίδιος στο Mytv.