Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πως είναι σήμερα η βίλα της Βουγιουκλάκη από την ταινία «Η αρχόντισσα και ο αλήτης»;



Η ταινία «Η αρχόντισσα και ο αλήτης» είναι από τις πλέον κλασικές του ελληνικού κινηματογράφου. Προβάλλεται μέχρι και σήμερα, και παραμένει η αγαπημένη των μεγάλων, αλλά γίνεται η αγαπημένη και των μικρών.

Στην ταινία η Ρένα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) έγινε Πίπης για να γλιτώσει τον αρραβώνα με τον Ντίνο και στην πορεία γνώρισε τον Λευτέρη (Δημήτρη Παπαμιχαήλ) και τον ερωτεύτηκε.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν το 1968 στην Παλλήνη, σε μια εκπληκτική βίλα 70 δωματίων. Η δεξίωση των αρραβώνων που έγινε δυο φορές και δυο φορές ματαιώθηκε.

Και τις δύο όμως έγινε στον κήπο της βίλας με την πισίνα, που όλοι θυμούνται από τις αμέτρητες φορές που έχουν δει την ταινία. Η ίδια βίλα από την οποία την πρώτη φορά η Αλίκη Βουγιουκλάκη προσπάθησε να δραπετεύσει από το παράθυρο και τη δεύτερη έφυγε τρέχοντας προς την πύλη κυνηγώντας τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Σήμερα, όμως, η βίλα αυτή, που είναι αποτυπωμένη στο μυαλό των περισσοτέρων, ρημάζει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα travelstyle.gr.

Γεμάτη μπάζα και γκράφιτι, με τα ντουλάπια και τις πόρτες ξηλωμένες, τη σκεπή να έχει γκρεμιστεί σχεδόν σε όλο το κτίσμα, μπάζα παντού και φυσικά την πισίνα άδεια.

Το 80 στρέμματα της βίλας αξιοποιήθηκαν το 1935. Ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Σακελλάριος, επιμελήθηκε το κτίσιμο της πολυτελούς κατοικίας του ζεύγους Λεβίδη. Ο Δημήτρης Λεβίδης υπήρξε αυλάρχης στα τότε βασιλικά κτήματα Τατοϊου και με «παραχωρητήριο» του τέως βασιλιά, πήρε την άδεια να εγκατασταθεί στην συγκεκριμένη έκταση μαζί με την οικογένεια του.

Το 1963, ο Λεβίδης πεθαίνει και η σύζυγος του, Τούλα Μπότση, δεν μπορεί να συντηρήσει το πολυδάπανο οίκημα. Έτσι αρχίζει να μισθώνει τη βίλα σε εταιρίες παραγωγής ως στούντιο γυρισμάτων. Αφού έφυγε και εκείνη από τη ζωή το 1990, ο γιος τους το πούλησε σε μεγάλο επιχειρηματία της περιοχής και έφυγε από την Ελλάδα.