Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Παντελής Παντελίδης: Τέσσερα χρόνια από το τροχαίο του τραγουδοποιού που λατρεύτηκε



Ο Παντελής Παντελίδης υπήρξε ένας τραγουδοποιός-φαινόμενο. Έγινε «φίρμα» από το διαδίκτυο, αντικείμενο λατρείας από τον κόσμο και μάλιστα μέσω της οικονομικής κρίσης, αλλά ο ίδιος παρέμεινε απλός και σεμνός.

Η ζωή του χάρισε απλόχερα την επιτυχία, όμως το νήμα κόπηκε ξαφνικά και βίαια στην ηλικία των 33 ετών, μία μέρα πριν την πρεμιέρα του με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.

Σήμερα, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Παντελή Παντελίδη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 18 Φεβρουαρίου του 2016.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός, σκορπίζοντας τη θλίψη στους χιλιάδες θαυμαστές του.
Ο αυτοδίδακτος τραγουδιστής που λάτρεψαν οι πίστες

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν αυτοδίδακτος, έγραψε μόνος του τα τραγούδια του εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων και στη συνέχεια τα ανέβαζε ερασιτεχνικά στο Youtube.

Τα βίντεο απέκτησαν χιλιάδες views και έγιναν viral. Κυκλοφόρησαν από στόμα σε στόμα και μοιράστηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, μέχρι που μια δισκογραφική εταιρεία του πρότεινε συνεργασία και, έτσι, με τις ηχογραφήσεις των τραγουδιών του κάτω από μια δισκογραφική στέγη, επισφράγισαν τη μεγάλη επιτυχία του και την αναγνωρισιμότητά του.

Η αστραπιαία αναγνώρισή του, η γρήγορη μετάβασή του από το δωμάτιό του, όπου τραγουδούσε, στις πίστες των μεγάλων κέντρων διασκέδασης, αλλά και το μέγεθος του αντίκτυπου που είχε στη μουσική πραγματικότητα της χώρας μας, τον καθιστούν αν μη τι άλλο μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη.

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες», που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του, το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ τραγούδια όπως τα «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό» γνώρισαν τεράστια επιτυχία και απογείωσαν τη καριέρα του.
Το μοιραίο τροχαίο που σόκαρε το Πανελλήνιο

Ο Παντελής Παντελίδης ετοιμαζόταν για μια ακόμη επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων, αυτή τη φορά στο νυχτερινό κέντρο TEATRO με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη. Η πρεμιέρα θα γινόταν στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά μόλις δύο μέρες πριν το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά στην άσφαλτο.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης 18.02.2016 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού.

Το ΙΧ ξέφυγε από την πορεία του, ανετράπη και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Αμέσως κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Βαρύτατα τραυματισμένη ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο η 30χρονη Μίνα Αρναούτη και ελαφρά τραυματισμένη η 20χρονη Φρόσω Κυριάκου.

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο τελευταίο αντίο για τον λαϊκό τραγουδιστή ενώ πολύς κόσμος επισκέφθηκε το σημείο του μοιραίου τροχαίου για να αφήσει ένα λουλούδι.