Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Όταν ο Μπραντ Πιτ μιλούσε για τη χρήση μάσκας



Ένα σχεδόν «προφητικό» βίντεο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, με τον Αμερικανό ηθοποιό Μπραντ Πιτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Ad Astra», να αναφέρεται με έμφαση στη χρησιμότητα της προστατευτικής μάσκας για τη δημόσια υγεία.

 

Ο 56χρονος σταρ διακόπτει τη ροή της συνέντευξης, όταν ανάμεσα στο κοινό της αίθουσας εντοπίζει κάποιον που φοράει προστατευτική μάσκα. Την πρώτη φορά που πήγε στο Τόκιο, εξηγεί, και είδε τους ανθρώπους γύρω του με μάσκες, σκέφτηκε ότι πρόκειται για κάτι «παρανοϊκό».

«Μετά σκέφτηκα ότι όταν έχεις ένα κρύωμα, φορώντας μάσκα, προστατεύεις τους γύρω σου και κατάλαβα πόσο υπεύθυνοι είστε και πόσο σωστό είναι όλο αυτό. Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το εφαρμόζουμε σε όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνουμε κι εμείς» σχολίασε στη συνέχεια.


 
 

Σε πολλές ασιατικές χώρες, όπως και στην Ιαπωνία, η χρήση προστατευτικής μάσκας ήταν πολύ διαδεδομένη λόγω της επιδημίας του SARS, πολύ καιρό πριν την πανδημία Covid 19.