Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ο Λάκης Λαζόπουλος στον τάφο του Άγιου Παΐσιου… ΕΙΚΟΝΕΣ



Δυο μήνες μετά τον θάνατο της Τασούλας του, της γυναίκας που αγάπησε βαθιά και μέχρι τέλους παρά τον χωρισμό τους και που την έκανε μητέρα της μοναχοκόρης του, ο Λάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να επιστρέψει σε έναν ιερό τόπο που μόνο γαλήνη μπορεί να του προσφέρει. Τον τάφο του Άγιου Παΐσιου.

Ήταν η δεύτερη φορά που ο Λαζόπουλος βρέθηκε ινγκόγκνιτο εκεί, Την πρώτη ήταν το περασμένο Γενάρη, όταν η πρώην σύζυγός του άρχισε να βαραίνει και να νικιέται από τον καρκίνο. Έτσι και τώρα, θέλησε να πάει διακριτικά κι αθόρυβα να προσκυνήσει τον άγιο, να προσευχηθεί για την ψυχή της Τασούλας και να ευχηθεί για την κόρη του να είναι δυνατή και γερή να πορευτεί πια στη ζωή χωρίς τη μητέρα της αλλά πάντα με τη στήριξη και την αγάπη του.

Ο Λάκης Λαζόπουλος βρήκε τον χρόνο και ανέβηκε στη ψ στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, για να προσευχηθεί και να ασπαστεί τον τάφο του θαυματουργού και θεραπευτή γέροντα Παΐσίου, του νεότερου αγίου της Ορθοδοξίας μας κατά τον 20ο αιώνα. Η συγκίνηση και δάκρυά του δεν κρύβονταν.

Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψή του Λάκης Λαζόπουλος στον  τάφο του  Άγιου Παΐσιου Σουρωτή τον περασμένο Ιανουάριο τις οποίες δημοσίευσε η Espresso.