Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Netflix: Η σειρά που σημειώνει μεγάλη επιτυχία και καταρρίπτει ρεκόρ



Η νέα σειρά του Netflix με τίτλο «Squid Game» (Το παιχνίδι του καλαμαριού) έχει προσελκύσει 111 εκατομμύρια συνδρομητές από την ημέρα της πρεμιέρας του στις 17 Σεπτεμβρίου, μέσα σε 25 δηλαδή ημέρες, σε όλον τον κόσμο,  σύμφωνα με την συνδρομητική πλατφόρμα.


 
 

Το «Το παιχνίδι του καλαμαριού» ξεπέρασε -μέσα στον πρώτο μήνα προβολής του- το προηγούμενου νούμερο ένα της πλατφόρμας που ήταν το «Bridgerton» με 82 εκατομμύρια συνδρομητές τις πρώτες 28 μέρες προβολής του.


 
 

Όπως αναφέρει και το Variety, πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψιν, όταν παρακολουθούμε τους δείκτες θέασης που δίνονται από το Netflix, πως αυτοί δεν διασταυρώνονται από κάποια άλλη πηγή, ενώ για να καταχωρηθεί μια μονάδα συνδρομητή αρκούν μόνο δύο λεπτά streaming. Κανείς δεν γνωρίζει πόσοι από αυτούς τους 111 εκατομμύρια συνδρομητές είδαν ολόκληρο το πρώτο επεισόδιο του «Squid Game» ή ολόκληρη τη σειρά.


 
 

Ο τίτλος της σειράς αναφέρεται σε ένα δημοφιλές παιδικό παιχνίδι στην Κορέα, που χρησιμοποιεί έναν πίνακα σε σχήμα καλαμαριού. Άνδρες και γυναίκες διαγωνίζονται σε στίβο παιχνιδιών με στόχο να μείνουν ζωντανοί, κερδίζοντας ένα έπαθλο δισεκατομμυρίων. Πρόκειται για μια σειρά παιδικών παιχνιδιών όπως το «Red Light», το «Green Light» και άλλα, κάτι το οποίο φαίνεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το γραφιστικό και τα εφέ του βασίζονται αρκετά σε video game αντίληψη και περίοπτη θέση έχουν τα σύμβολα από τα κουμπιά του χειριστηρίου του Playstation.


 
 

Αυτό που μοιάζει με παιδική πρόκληση αποδεικνύεται ένα θανατηφόρο τουρνουά επιβίωσης. Και οι παίκτες σκοτώνονται μέχρι να μείνει ένας τελικός νικητής. Δυστυχώς, ενώ τα πιθανά κέρδη είναι σημαντικά, σύντομα γίνεται προφανές ότι οι συνέπειες για την ήττα είναι πολύ πιο άσχημες από το να χρειαστεί να μείνει κάποιος εκτός αγώνα μέχρι τον επόμενο γύρο. Και είναι πολύ αργά για να αποχωρήσει.


 
 

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι είναι είτε φτωχοί άνθρωποι είτε έχουν χρεοκοπήσει και μέσω του παιχνιδιού έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν και να σώσουν τη ζωή τους, λαμβάνοντας 45 δισεκατομμύρια Γουόν ή αλλιώς 38 εκατομμύρια δολάρια.


 
 

Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, οι διαγωνιζόμενοι αντιπαρατίθενται ολοένα και περισσότερο, με αποκορύφωμα τον τελευταίο γύρο, στο ομώνυμο «Squid Game», με την τελική μάχη.


 
 

Ποιος θα είναι ο τελευταίος παίκτης που θα μείνει και ποιοι είναι οι μυστηριώδεις εκείνοι άνθρωποι με τις αθλητικές φόρμες που ορίζουν το παιχνίδι;