Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μέριλιν Μονρόε: Σοκάρει η ανέκδοτη φωτογραφία της στο νεκροτομείο..



Μέριλιν Μονρόε, το απόλυτο σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του '50, βρέθηκε νεκρή στις 3:45 π.μ., ξημερώματα Κυριακής 5 Αυγούστου του 1962, στο σπίτι της στο προάστιο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες. Σχεδόν έξι δεκαετίες μετά τον θάνατό της, δημοσίευμα της Daily Mail, αποκαλύπτει ότι ο φωτογράφος Λι Γουάινερ (Leigh Wiener) κατόρθωσε να φωτογραφίσει το άψυχο σώμα της ηθοποιού και κράτησε κρυφά μια σειρά σοκαριστικών ενσταντανέ.

Τις εικόνες από το γυμνό πτώμα της Μέριλιν Μονρόε πήρε λίγες ώρες μετά τον θάνατό της ο Αμερικανός φωτογράφος, αφού κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στην απαγορευμένη περιοχή του νεκροτομείου, δωροδοκώντας το προσωπικό με ένα μπουκάλι ουίσκι. Ο θάνατος της Μέριλιν αποδόθηκε σε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών και η σορός της μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο όπου παρέμεινε για περισσότερες από 24 ώρες. Εκεί βρήκε την ευκαιρία ο φωτογράφος να πάρει τα μακάβρια πλάνα. 

 

Μέριλιν ΜονρόεΜέριλιν ΜονρόεΜέριλιν Μονρόε

Μέριλιν Μονρόε

Ο φωτογράφος πούλησε τρία ρολά φωτογραφιών στο LIFE και κράτησε δύο ρολά αδημοσίευτων φωτογραφικών φιλμ κρυμμένα σε άγνωστη τοποθεσία. Όλες τις λεπτομέρειες αποκαλύπτει στο ντοκιμαντέρ «Scandalous: The Death of Marilyn Monroe» του Fox News που θα προβληθεί την Κυριακή 18/8, ο γιος του φωτογράφου Λι Γουάινερ, Ντέβικ. Όπως αναφέρει, ο πατέρας του κατάφερε να βγάλει δεκάδες φωτογραφίες από τη γυμνή σορό της θρυλικής σταρ του Χόλιγουντ μέσα στο νεκροτομείο. 

Ο Γουάινερ κρατούσε αυτές τις φωτογραφίες σε ασφαλές χρηματοκιβώτιο και ποτέ δεν αποκάλυψε τη θέση τους πριν από το θάνατό του το 1993.

Η Μονρόε βρέθηκε νεκρή από την οικονόμο της, ενώ στο ένα χέρι κρατούσε το ακουστικό του τηλεφώνου και δίπλα της υπήρχε ένα κενό φιαλίδιο υπνωτικών. Έσβησε στα 36 της χρόνια και πολλές ιστορίες «υφάνθηκαν» γύρω από τον θάνατό της, λόγω της σχέσης της με τους αδελφούς Κένεντι . Για τη ζωή της η Νόρμα Τζιν Μόρτενσον είχε πει: «Θα ήταν μια ανακούφιση εάν τελείωνε. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε έναν αγώνα δρόμου, να φτάνεις κάπου κι έπειτα να ξαναρχίζεις από την αρχή»

didfs.jpg

 

 πηγη Εθνος