Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Megxit: Ο Χάρι «σπάει» τη σιωπή του: «Λυπάμαι, δεν υπήρχε άλλη επιλογή»



Παγκόσμιες διαστάσεις έχει πάρει, όπως είναι φυσικό, το θέμα της «διάσχισης» του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από το Παλάτι της Βρετανίας με εκατομμύρια ανθρώπους να αναρωτιούνται «γιατί συνέβη αυτό».

Σε μία εξαιρετικά συναισθηματική ομιλία, ο πρίγκιπας Χάρι θέλησε να εξηγήσει τους λόγους αυτής τους της απόφασης.

Μιλώντας σε εκδήλωση υποστηρικτών του την Κυριακή, ο Δούκας του Σάσεξ τόνισε κατ’ αρχάς αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση τόσο για τον ίδιο όσα και για τη σύζυγό του. Επιπλέον, μιλώντας όχι ως πρίγκιπας ή δούκας αλλά ως Χάρι, είπε ότι παραμένει ο ίδιος άνθρωπος που όλοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια, επισημαίνοντας ότι και η σύζυγός του έχει τις ίδιες αξίες με εκείνον.

«Για μένα και τη Μέγκαν πλέον δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Θέλαμε να συνεχίσουμε το έργο μας δίχως τη χρηματοδότηση από τον λαό. Όμως, προφανώς, αυτό δεν ήταν εφικτό. Μόνο να φανταστώ μπορώ τι έχετε ακούσει και τι έχετε διαβάσει αυτές τις ημέρες για μένα. Είμαι το ίδιο άτομο που γνωρίζετε εδώ και 35 χρόνια. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου και ο τόπος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Αποδέχθηκα τη συμφωνία γνωρίζοντας ότι δεν αλλάζει τίποτα για ό,τι είμαι ή για το πόσο δεσμευμένος είμαι. Ελπίζω ότι θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι αντιμετώπισα, ότι θα απομάκρυνα την οικογένειά μου από όλα όσα γνώριζα για να κάνω ένα βήμα μπροστά σε ό,τι ελπίζω να αποτελέσει μια πιο ειρηνική ζωή. Στο πρόσωπο της Μέγκαν βρήκα την αγάπη και την ευτυχία που αναζητούσα σε όλη μου τη ζωή. Γνωρίζω ότι με ξέρετε αρκετά καλά όλα αυτά τα χρόνια ώστε να με εμπιστευτείτε ότι η γυναίκα που επέλεξα ως σύζυγό μου έχει τις ίδιες αξίες με μένα. Και τις έχει» είπε μεταξύ άλλων.