Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

το μεγάλο μυστικό του Δημ. Μητροπάνου που δεν το ήξερε ούτε η οικογένειά του..



Δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Δημήτρη. Μεταξύ τους είχαν μια σχέση πατέρα – γιου. Έλυσε την σιωπή της μετά από 27 χρόνια….

Ένα μυστικό που κράτησε 27 ολόκληρα χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αποκαλύπτει σήμερα στον Νίκο Νικόλιζα η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Καίτη. Αφορά στον τάφο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη για τον οποίο ο Δημήτρης Μητροπάνος έδωσε τότε 1.000.000 δραχμές. Ήθελε να δημιουργήσει ένα μνημείο αντάξιο της μουσικής αξίας του Ζαμπέτα και τα κατάφερε! «Δεν θέλω να το μάθει κανείς κυρά Αργυρώ. Αυτό θα είναι το μυστικό μας» είχε πει ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος στη σύζυγο του Γιώργου Ζαμπέτα, η οποία προτού πεθάνει εκμυστηρεύτηκε το μυστικό στην κόρη της Καίτη, λέγοντάς της: «Παιδί μου, να το ξέρεις. Τον τάφο στου πατέρα σου τον έφτιαξε ο Μητροπάνος». Τέσσερα χρόνια αργότερα η Αργυρώ Ζαμπέτα έφυγε κι αυτή από τη ζωή ακολουθώντας τον σύζυγό της.

Ήταν 10 Μαρτίου 1992… Η Ελλάδα πενθούσε για το χαμό ενός από τους στυλοβάτες του ελληνικού τραγουδιού. Ο Γιώργος Ζαμπέτας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Γ’ Νεκροταφείο παρουσία χιλιάδων θαυμαστών του. Ανάμεσα τους και ένα από τα πνευματικά του παιδιά, ο Δημήτρης Μητροπάνος. Η σύζυγός του Αργυρώ Ζαμπέτα αποφάσισε να φτιάξει ένα μνήμα αντάξιο της καλλιτεχνικής του αξίας. Ωστόσο το μνήμα κόστιζε ακριβά κι εκείνη αδυνατούσε να αντεπεξέλθει.

 

Λίγο καιρό αργότερα στο πατρικό σπίτι του Ζαμπέτα, στο Αιγάλεω, τη χήρα του επισκέφτηκε ο Δημήτρης Μητροπάνος. «Με τον Δημήτρη ο πατέρας μου είχε μια σχέση οικογενειακή. Απίστευτη. Σαν πατέρας με γιο» θυμάται, η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Καίτη και συνεχίζει τη συγκινητική αφήγησή της: «Μου είχε αναφέρει η μάνα μου ότι ο Μητροπάνος την είχε επισκεφτεί και της είχε δώσει 1.000.000 δραχμές. Συγκεκριμένα μου είχε πει: «Όσο ζω, Καίτη μου, θα θυμάμαι ότι χάρη στον Μητροπάνο φτιάξαμε το μνήμα του μπαμπά σου. Μου είχε ζητήσει να μην το μάθει κανείς». Το μυστικό αυτό για να μην το πάρει μαζί της η μάνα μου, το εμπιστεύτηκε σε μένα. Αυτό δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Μητροπάνου».

Όπως θυμάται σήμερα η Καίτη Ζαμπέτα, ο πατέρας της είχε τον τραγουδιστή από τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στο πλευρό του, στα κέντρα όπου δούλευε. «Είχε ζητήσει από τον Μητροπάνο, αν δεν τον πλήρωναν οι μαγαζάτορες, να του το λέει για να τους κατσαδιάζει. Ο μπαμπάς μου πολλές φορές τον χαρτζιλίκωνε» σημειώνει η Καίτη Ζαμπέτα.