Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μαρία Κίτσου: Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη και ο θάνατος που τη συγκλόνισε



Η Μαρία Κίτσου βρέθηκε τη Δευτέρα (27/4) καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της επαγγελματικής αλλά και της προσωπικής της ζωής.

Μεταξύ άλλων η Μαρία Κίτσου που φέτος το ευρύ τηλεοπτικό κοινό έχει γνωρίσει μέσα από τις «Άγριες Μέλισσες» αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά για την απόφασή της να βγει και να μιλήσει δημόσια για την κατάθλιψη που πέρασε.

«Το αποφάσισα σαν να έχω μια ευθύνη γι’ αυτό, σαν να έχω ένα καθήκον να βγω να το πω και να καταρρίψω ένα ταμπού -τουλάχιστον με το μικρό μου μερίδιο ότι μπορώ να κάνω. Να πω ότι είναι μια ψυχική νόσος, μια ασθένεια σαν όλες τις άλλες. Δηλαδή, έχεις πρόβλημα να πεις “έχω το συκώτι μου, πνευμονία, συνάχι”; Πήρα την απόφαση πολύ συνειδητά να μιλήσω γι’ αυτό, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δηλαδή, ακόμα και να μιλάς γι’ αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Πολεμιέται όμως, υπάρχουν τρόποι να λυτρωθείς από αυτό, να βγεις από αυτό και γι’ αυτό το έκανα, για να δώσω παράδειγμα ότι δεν είναι ταμπού. Να μπορούν να μιλήσουν τα παιδιά στις οικογένειές τους, να μπορούν να μιλήσουν οι γυναίκες στον σύντροφό τους, οι άντρες στις γυναίκες τους, οι φίλοι με τους φίλους. Να ζητήσουν βοήθεια, δεν είναι τίποτα. Ίσα ίσα θα τους φύγει ένα μεγάλο βάρος και θα γίνουν καλά», εξομολογήθηκε η Μαρία Κίτσου.

 

Η Μαρία Κίτσου μίλησε ακόμα και για τον θάνατο του πατέρα της, μόλις δύο ημέρες πριν από την πρώτη της παράσταση.

«Τον χάσαμε την προπαραμονή της πρώτης μου παράστασης. «Έφυγε» στη γενική πρόβα και στην πρεμιέρα ήταν η κηδεία.

Η είσοδός μου στο θέατρο ήταν λίγο δύσκολη. Θεωρώ ότι αν δεν είχα το θέατρο, θα τρελαινόμουν. Με έσωσε, δηλαδή, το ότι είχα να πάω στην παράσταση κάθε βράδυ, δηλαδή λίγο μάζεψε το μυαλό μου. Στο σπίτι, η κατάσταση ήταν -όπως καταλαβαίνεις- φοβερή.

Είχα την αμέριστη συμπαράσταση όλων των παιδιών στον θίασο. Βέβαια, όταν τελείωνε η παράσταση, δεν μπορώ να σου περιγράψω τι συνέβαινε μέσα μου» είπε η Μαρία Κίτσου.