Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023 -

Μανούσος Μανουσάκης: Αυτή είναι η σύζυγός του με την οποία είναι 47 χρόνια μαζί και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.. 

Ο Μανούσος Μανουσάκης που όλοι γνωρίζουμε ως εναν πολύ πετυχημένο έλληνα σκηνοθέτη,είναι κι ένας τρυφερός σύζυγος και μπαμπάς δυο παιδιών. Ο Μανούσος Μανουσάκης είναι παντρεμένος με την πολυαγαπημένη του, Μαρία από το 1975, ενώ η γνωριμία και η σχέση τους ξεκίνησε το 1972. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, το Μανόλη και την Κλεώνη - Δέσποινα.

Ο Μανουσάκης με την γυναίκα του

Ο γνωστός σκηνοθέτης και παραγωγός είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του, Μαρία από το 1975, ενώ η γνωριμία και η σχέση τους ξεκίνησε το 1972. Η γυναίκα του είναι επίσης σκηνοθέτης και δεξί του χέρι και συνεργάζονται πολλές φορές επαγγελματικά.

Ο Μανούσος Μανουσάκης είχε δώσει στο παρελθόν συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και είχε μιλήσει μεταξύ άλλων για την οικογένειά του.

Τα παιδιά σας δεν ακολούθησαν το δρόμο σας. Θέλατε να ήταν διαφορετικά;

«Ως γονείς τούς στηρίξαμε σε αυτά που ήθελαν. Πρέπει να σε «καίει» για να γίνεις κάτι, πόσο μάλλον στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Η Δέσποινα είναι εικαστικός video art και παίρνει το μεταπτυχιακό της στο Βέλγιο, ο Μανόλης είναι συνθέτης και παραδίδει το διδακτορικό του στο Λονδίνο. Επιπλέον, ο Μανόλης έκανε το σχεδιασμό του ήχου της ταινίας, μια τιτάνια δουλειά. Στη συνεργασία δεν είμαστε γιος και πατέρας αλλά ο σκηνοθέτης και ο υπεύθυνος του ήχου, απλά έχουμε μια μεγαλύτερη οικειότητα. Όμως οι ρόλοι είναι ξεκαθαρισμένοι», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η πρωταγωνίστρια της ζωής σας είναι η σύζυγός σας. Τι σας κρατάει τόσα χρόνια δυνατά μαζί;

«Έχουμε πολύ δημιουργικούς καβγάδες. Λέω στα πάντα «ναι» και μετά κάνω ό,τι θέλω. Λέμε τα ίδια πράγματα, αλλά εγώ έχω πάντα άδικο. Είναι πεπεισμένη ότι μόνο εκείνη έχει δίκιο» (γελάει πολύ και δυνατά).

Μαζί στη ζωή και στη δουλειά. Με τέτοια καθημερινότητα, πώς βρίσκετε τις ισορροπίες σας;

«Με τη Μαρία είμαστε μαζί! Είμαστε μαζί στη δουλειά, αλλά σε διαφορετικά μέτωπα. Εγώ έξω ως κυνηγός κι αυτή μέσα ως τροφοσυλλέκτης − και τελικά βλεπόμαστε πολύ λίγο. Η καθημερινή τριβή είναι το αλατοπίπερο. Είναι ο κυματοθραύστης των απαιτήσεων της παραγωγής της ταινίας, ο άνθρωπος που θα εκλογικεύσει τα πράγματα. Στο μόνο που δεν ακολουθεί είναι η ιστιοπλοΐα, αλλά παίρνει το πλοίο και βρισκόμαστε στον τερματισμό. Όπως κάθε ζευγάρι «συνωμοτούμε» εναντίον των υπολοίπων».

Ενώ, σε παλιότερη συνέντευξή του, είχε μιλήσει με τα ίδια τρυφερά λόγια για τη γυναίκα της ζωής του, δηλώνοντας πως δεν πιστεύει πως πίσω από έναν μεγάλο άνδρα κρύβεται πάντα μια γυναίκα, αλλά πως βρίσκεται μπροστά.

«Είναι τεράστιο λάθος αυτό. Δεν κρύβεται καθόλου, είναι εκεί, μπροστά. Η γυναίκα μου, η Μαρία, είναι μπροστά από εμένα. Έχουμε σχέση 36 χρόνων. Για να κρατηθεί η σχέση λέω συνέχεια “ναι”, αλλά μετά κάνω αυτό που θέλω. Έχω βάλει τα πάντα σε δεύτερη μοίρα για χάρη της δουλειάς μου. Δουλειά μου είναι και η Μαρία και τα παιδιά μου», είχε εξομολογηθεί ο σκηνοθέτης των επιτυχιών.