Είναι ο φόβος και ο τρόμος του θεσσαλικού κάμπου. Ο Λεωνίδας Κακούρης, ως Δούκας Σεβαστός στις Άγριες Μέλισσες, μιλάει στην Espresso και την Μαρία Ανδρέου, για τον ήρωα του στη δημοφιλή σειρά.

«Ο παππούς μου ήταν ένας ψηλός, δωρικός άνδρας, παλαιάς κοπής, με επιβλητική φωνή, βροντερή. Ανδροπρεπής. Από αυτόν δανείστηκα τον Δούκα Σεβαστό», εξομολογείται ο Λεωνίδας Κακούρης.

«Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Δούκα για τη σκληρότητά του και τον τρόπο που φέρεται στα παιδιά του, γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει πολύ για να δαμάσει τη γη και μην ξεχνάτε ότι μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο αυτό που ήθελε η Ελλάδα για να σταθεί στα πόδια της από τη φτώχεια ήταν εργατικά χέρια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο Σεβαστός θεωρεί τα παιδιά του κτήματα του και θέλει να τα ορίζει. Μέσα από αυτά ορίζει και την επιβίωση της φαμίλιας του αλλά και το μέλλον της. Βασικά ο ήρωάς μου θέλει να εξουσιάζει. Η δολοφονία του γιου του τον πόνεσε βαθιά, αλλά συνάμα τον εξόργισε το γεγονός ότι κάποιος τόλμησε και τα έβαλε μαζί του και του έκανε τόσο μεγάλο κακό. Έχει έναν δικό του κώδικα τιμής και δικαιοσύνης και δρα αναλόγως», συμπληρώνει ο Λεωνίδας Κακούρης και η απάντησή του για την Ελένη Σταμίρη (Μαρία Κίτσου) εκπλήσσει: «Την σέβεται απόλυτα. Η Ελένη στην ιστορία είναι το άσπρο και ο Δούκας το μαύρο»!