Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός: Πάρτι 200 ατόμων για το Matrix 4



Ένα κρυφό και παράνομο πάρτι εν μέσω πανδημίας διοργάνωσε στη Γερμανία η παραγωγή του Matrix 4 με όλους τους συντελεστές, προσποιούμενη ότι πρόκειται για γύρισμα της πολυαναμενόμενης ταινίας.   

Ο πρωταγωνιστής Κιάνου Ριβς ήταν ανάμεσα στους περίπου 200 προσκεκλημένους, ενώ στο πάρτι συμμετείχαν και πολλοί φίλοι και ξένοι που δεν είχαν καμία σχέση με το φιλμ, και παρουσιάστηκαν ως «κομπάρσοι» για ανύπαρκτες σκηνές που δεν γυρίστηκαν ποτέ, ώστε να παρακαμφθούν τα περιοριστικά μέτρα.   


 
 

Σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Bild, το πάρτι διοργανώθηκε από αδελφές Λίλι και Λάνα Γουατσόφσκι που ονόμασαν την βραδιά «ομαδικό event παγωτού». Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές σκοπεύουν τώρα να μιλήσουν με το στούντιο, για το κρυφό πάρτι που διοργανώθηκε σηματοδοτώντας το τέλος των γυρισμάτων, κάτω από το «ραντάρ» της αστυνομίας του Βρανδεμβούργου.   


 
 

Όπως στο Βερολίνο, έτσι και στο Βρανδεμβούργο επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις με μέγιστο όριο τα πενήντα άτομα, αλλά για να κάνει κανείς ένα μικρό πάρτι - όχι φυσικά με 200 άτομα - πρέπει να το δηλώσει προκαταβολικά στις αρχές μαζί με ένα «πλάνο υγιεινής» που θα εγκριθεί από τους ειδικούς. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι καλεσμένοι πρέπει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να βγάζουν την μάσκα μόνο για να φάνε και να πιουν.   


 
 

Μια 39χρονη που βρέθηκε στο πάρτι του Matrix, δήλωσε ανώνυμα στην Bild πως όλοι οι παριστάμενοι είχαν κάνει τεστ PCR για τον κορωνοϊό από πριν, και τους ζητήθηκε να φορούν μάσκες. Όσο περνούσε η ώρα όμως πολλοί τις έβγαλαν. «Δεν υπήρχαν οδηγίες από τους σκηνοθέτες, δεν γυρίστηκε καμία σκηνή».   Σύμφωνα με πληροφορίες, το πάρτι ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης και συνεχίστηκε ως τα ξημερώματα της Πέμπτης. Μια χορεύτρια και ένας DJ διασκέδαζαν τους παριστάμενους ενώ ακολούθησε σόου με πυροτεχνήματα. Όσοι ήθελαν μπορούσαν να κάνουν μέχρι και αναμνηστικό τατουάζ Matrix σε μία γωνία του χώρου.   


 
 

Ο Κιάνου Ριβς και η σύντροφός του, Αλεξάνδρα Γκραν, κάθισαν σε ένα τραπέζι πίνοντας κρασί και έφυγαν νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με την Bild. Η εκπρόσωπος του στούντιο Babelsberg, Μπιάνκα Μαρκάρεγουιτς δήλωσε ότι, σύμφωνα με τους παραγωγούς της τέταρτης ταινίας του Matrix, «η ομάδα κινηματογραφούσε μία σκηνή γιορτής», που σχετιζόταν με κάποιες άλλες σκηνές που είχαν γυριστεί το καλοκαίρι. «Οι κανόνες υγιεινής τηρήθηκαν», πρόσθεσε, ισχυριζόμενη ότι η ομάδα παραγωγής άφησε σκόπιμα για το τέλος αυτή την σκηνή με τους περισσότερους ηθοποιούς.  


 
 

Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών του Πότσδαμ δήλωσε πως δεν είχε γνωστοποιηθεί καμία εκδήλωση στο αρμόδιο γραφείο.  Τα γυρίσματα του Matrix 4 είχαν διακοπεί το Μάρτιο λόγω της πανδημίας και συνεχίστηκαν τον Αύγουστο στο Βερολίνο.

 

Στην παραγωγή βρίσκονται οι Warner Bros. Pictures και Village Roadshow Pictures ενώ οι σινεφίλ περιμένουν με ανυπομονησία το πρώτο τρέιλερ.


 
 

Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε το πότε θα ανοίξουν οι κινηματογράφοι, η αρχική εκτίμηση για την έξοδο της ταινίας στις σκοτεινές αίθουσες είναι η 21η Δεκεμβρίου 2021.