Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός: Με τη συναυλία «Vax Live» συγκεντρώθηκαν 302 εκατ. δολάρια



Οι διοργανωτές της συναυλίας «Vax Live» για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας, ώστε να υποστηριχθούν οι παγκόσμιες προσπάθειες εμβολιασμού κατά της Covid-19,  κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν πάνω από 302 εκατομμύρια δολάρια.


 
 

Η συναυλία συγκέντρωσης πόρων με πρωτοβουλία του Global Citizen μαγνητοσκοπήθηκε στις 2 Μαΐου και προβλήθηκε το περασμένο Σάββατο 8 Μαΐου.

Με το ποσό που εξασφαλίστηκε καλύπτονται τα έξοδα περισσότερων από 26 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά της Covid-19.


 
 

Στη συναυλία «Vax Live: The Concert To Reunite The World» εμφανίστηκαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο πρίγκιπας Χάρι και τραγούδησαν ο Έντι Βέντερ των Pearl Jam, οι Foo Fighters, η Τζένιφ Λόπεζ, η H.E.R και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες.

«Αυτό είναι ένα συναίσθημα που δεν είχαμε εδώ και αρκετό καιρό, και είναι πολύ ωραίο» είπε ο Έντι Βέντερ στο κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία τηρώντας  τα μέτρα προστασίας για την Covid - 19 στο στάδιο SoFi του Λος Άντζελες.


 
 

Ο Βέντερ μίλησε, επίσης, για την ανάγκη ισότητας στους εμβολιασμούς -«Εάν είστε κυβέρνηση, εάν είστε παγκόσμιος ηγέτης και έχετε πλεόνασμα εμβολίων, παρακαλώ μην το αποθηκεύετε. Διαθέστε τα εμβόλια στις χώρες που τα χρειάζονται. Να τα διανείμετε το συντομότερο δυνατόν» τόνισε.