Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κλούνεϊ: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα μας ένωσαν με την Αμάλ



Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζόρτζ Κλούνεϊ, έδωσε συνέντευξη στον Guardian, προωθώντας τη νέα ταινία, «The Midnight Sky», στην οποία πρωταγωνιστεί αλλά και σκ, αποκαλύπτοντας παράλληλα και άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής.

Ο 59χρονος σταρ αναφέρθηκε στις αρχές του 2014 όταν βρέθηκε στο Λονδίνο για την προώθηση της ταινίας «Monuments Men», στην οποία πρωταγωνιστούσε, σκηνοθετούσε αλλά είχε και συγγράψει το σενάριο.

Το φιλμ αφορούσε στην προσπάθεια διάσωσης σπουδαίων έργων τέχνης από τα χέρια του Χίτλερ και εκείνος είχε αναφερθεί εκτενώς στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο.

«Ακόμα με κάνει να γελάω» ανέφερε στο δημιοσιογράφο Κλούνεϊ και συνέχισε, «Ήταν ωστόσο μια υπέροχη αφορμή για εμένα, καθώς ήταν η εποχή που βγαίναμε “κρυφά” με την Αμάλ. Δεν το ήξερε κανείς. Είχε δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος με αυτά που είπα. Μάλιστα, εκείνο το βράδυ συνάντησα για φαγητό την Αμάλ. “Ξέρεις, έχω δουλέψει πολύ σε αυτή την υπόθεση” μου είπε και εγώ την κοιτούσα με πολύ προσοχή. “Άκου λοιπόν τι θα πρέπει να πεις” και μου ανέφερε όλα τα ιστορικά στοιχεία και τις εκθέσεις της UNESCO, γιατί γνώριζε τα πάντα» συμπλήρωσε ο Κλούνεϊ, για ένα θέμα που τους έφερε ακόμα πιο κοντά.

 «Επρεπε να έρθει στη ζωή μου η Αμάλ για να καταλάβω το τεράστιο κενό που υπήρχε μέχρι τότε», παραδέχεται.

Ο Κλούνεϊ αναφέρθηκε και στην νοσηλεία του στο νοσοκομείο, λόγω παγκρεατίτιδας, ομολογώντας πως η φλεγμονή οφειλόταν στο άγχος του.