Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Κάνιε Γουέστ: Αγόρασε το σπίτι των παιδικών του χρόνων στο Σικάγο



Ο ράπερ, επιχειρηματίας και πλέον δισεκατομμυριούχος Κάνιε Γουέστ απέκτησε το σπίτι, στο οποίο έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Σικάγο έναντι 225.000 δολαρίων.

Η Ντόντα Γουέστ, η εκλιπούσα μητέρα του Κάνιε Γουέστ είχε αγοράσει το σπίτι στη γειτονιά South Shore το 1980 και το πούλησε το 2004.

«Υπήρξαν πολλά προβλήματα» αποκάλυψε ο ρεπόρτερ κτηματομεσιτικών θεμάτων του WGN News, Ντέινς Ρόντκιν.

«Βρίσκεται στο South Shore Drive. Είχε κατασχεθεί και πριν από αρκετά χρόνια άρχισε να γκρεμίζεται, έως ότου το αγόρασε ο πρώην συνεργάτης του ράπερ Rhymefest» ανέφερε ο ρεπόρτερ.

Το αρχικό σχέδιο, εξήγησε ο Ρόντκιν, ήταν το κτίριο να χρησιμοποιηθεί ως «θερμοκοιτίδα τέχνης», αλλά τελικά εγκαταλείφθηκε.

Στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι θα το κατεδαφίσουν, επειδή θα κοστίσει λιγότερο να χτίσουν ένα καινούριο από την ανακαίνιση, επειδή ήταν εγκαταλελειμμένο για χρόνια, πρόσθεσε. Ο Κάνιε Γούεστ και ο Rhymefest, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είχαν έντονη και δημόσια διαμάχη για την οργάνωση Donda’s House που ίδρυσε ο ράπερ το 2011 και τη χρηματοδότηση της «θερμοκοιτίδας τέχνης».

Δεν έχει γνωστοποιηθεί αν ο Κάνιε Γουέστ σχεδιάζει να ακολουθήσει το πλάνο δημιουργίας ενός κέντρου για νέους καλλιτέχνες, παρά μόνο ότι θα διαθέσει 60.000 δολάρια για την ανακαίνιση του κτιρίου.

Το Forbes πρόσφατα ανακήρυξε επίσημα τον ράπερ και επιχειρηματία δισεκατομμυριούχο με περιουσία 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο Κάνιε Γουέστ εξέφρασε δυσαρέσκεια υποστηρίζοντας ότι διαθέτει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.