Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 -

«Κααατίνα, σαλαμάκι»: Οι ατάκες του Κώστα Βουτσά που θα μείνουν στην ιστορία



Ο Κώστας Βουτσάς ήταν ίσως ο πιο καταξιωμένος Έλληνας κωμικός.

Μέσα από μία λαμπρή πορεία αποτελεί φωτεινό σύμβολο της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν αξιαγάπητος καλλιτέχνης και ευρυρηματικός ατακαδόρος που άφησε εποχή με τις αξέχαστες κινηματογραφικές ατάκες του.

Το αμίμητο υφολογικό του στυλ, κάνουν θραύση και αποτελούν εγγύηση γέλιου, ενώ οι ατάκες του αφήνουν εποχή.

Ποιος δεν θυμάται «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;» ή το «Κάτινααα σαλαμάκι…».

Μοναδική ήταν η σκηνή που τραγουδάει το περίφημο «Φσστ μποινγκ» στο μιούζικαλ «Κάτι να Καίει» προκαλεί πανζουρλισμό στις αίθουσες.

Η ατάκα του Κώστα Βουτσά στην ταινία «Ο γόης», «Κατίνααα Σαλαμάκι» είναι από τις πιο δημοφιλής του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι ατάκες που έμειναν από αυτό το ξεκαρδιστικό μπέρδεμα ήταν πολλές, ωστόσο το «Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα» του Ανδρέα Ράμογλου, δια στόματος Κώστα Βουτσά είναι αυτή που άφησε εποχή.

Όσο και εκνεύριζε την Ρένα Βλαχοπούλου με την οποία ο Βούτσας είχε τις καλύτερες σκηνές εκείνος δεν πτοήθηκε ποτέ και συνέχιζε να επιδεικνύει τα υποτιθέμενα πλούτη του.

Φρεσκοπαντρεμένος με την καπάτσα Λέλα (Μάρθα Καραγιάννη) ο Ιάκωβος έχει μόλις τελειώσει καυγά. Πέρα όμως από κομμάτι μπουνταλάς, όπως θα έλεγε και ο ίδιος με τη φοβερή Κωνσταντινουπολίτικη προφορά του, είναι και μαμάκιας.

Παίρνει λοιπόν τη μαμά (με το επικό μπράτσο-ζελέ) και της ζητάει κάτι να παρηγορηθεί: Κιοφτέδες και -μιας και το ‘φερε η κουβέντα- λίγο χαλβά…