Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 -

Η αποκάλυψη του Γεωργίτση για το χαστούκι που είχε δώσει στη Λάσκαρη στη σκηνή με το μουστάκι (Βίντεο)Ένα από τα χαστούκια που «έγραψαν» μοναδικά στο μεγάλο πανί ήταν εκείνο που είχε δώσει ο Φαίδων Γεωργίτσης στη Ζωή Λάσκαρη, στην ταινία του Γιάννη Διαλιανίδη «Οι θαλασσιές οι χάντρες».

Ο Γεωργίτσης υποδυόταν ένα λαϊκό παιδί που έπαιζε μπουζούκι που ερωτεύτηκε παράφορα την Ζωή Λάσκαρη που ξεκίνησε να τραγουδά σε ένα night club, μαζί με ένα γυναικείο γκρουπάκι.

«Αυτή η γυναίκα και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις», είχε πει ο Γιάννης Βογιατζής στον Φαίδωνα Γεωργίτση σε μία από τις σκηνές της ταινίας. Όπως και έγινε. Όταν ο Φαίδωνας Γεωργίτσης (Φώτης) εμφανίστηκε ξυρισμένος μπροστά στη Ζωή Λάσκαρη (Μαίρη), εκείνη ξέσπασε σε γέλια. Τότε της έριξε το περιβόητο χαστούκι.

Ο ηθοποιός μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τη συνεργασία του με τη Ζωή Λάσκαρη και αποκάλυψε ότι το χαστούκι που της είχε δώσει, ήταν αληθινό. 

«Οι θαλασσιές οι χάντρες ήταν η ταινία που αγαπούσε πιο πολύ από όλες, τη θεωρούμε ότι είναι η καλύτερή μας ταινία. Εκεί υπάρχει βέβαια και η περίφημη ιστορία με το χαστούκι που της έδωσα, το οποίο ήταν ένα αρκετά ισχυρό χαστούκι, και βεβαίως θα μπορούσε να μην είναι αληθινό. Ο Δαλιανίδης όμως μου ζήτησε να είναι αληθινό, διότι ήθελε και μία αληθινή αντίδραση από τη Ζωίτσα. Εγώ δεν είχα καμία διάθεση να δώσω ένα χαστούκι στη Ζωίτσα, με πίεσε όμως ο Δαλιανίδης. Της το έδωσα, και πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί σε εμένα, μπήκε ο Δαλιανίδης στη μέση και της είπε ότι ήταν δική του η πρωτοβουλία», ανέφερε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρώτη τους συνάντηση, το καλοκαίρι του 1963: «'Οταν πρωτοαντίκρυσα τη Ζωίτσα έμεινα ξερός! Ήταν τόσο όμορφη που δεν μπορούσες να την κοιτάξεις! Ήταν σαν τον ήλιο που δεν μπορείς να τον δεις, δεν μπορείς να τον κοιτάξεις κατάματα, σε θαμπώνει. Μάλιστα, όταν κάναμε και κάποιες σκηνές ερωτικές, η καρδιά μου χτυπούσε πολύ δυνατά».