Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Η άγνωστη σχέση της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Θάνο Μικρούτσικο



Η άγνωστη σχέση της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Θάνο Μικρούτσικο, βγήκε στη "φόρα", λίγες μέρες μετά το θάνατο του κορυφαίου συνθέτη! Η ιστορία του κρατάει εδώ και χρόνια, ωστόσο κανείς δεν γνώριζε τη συνεργασία τους.

Το 1983 η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανέβασε στο θέατρό της το έργο «Βίκτωρ και Βικτώρια». Η εθνική σταρ, στο σανίδι, παρουσίαζε εξαιρετικές παραγωγές και με ξεχωριστούς συντελεστές.

Το έργο του ήταν επίκαιρο μετά το remake του Blake Edwards και την ταινία «Victor Victoria» (1982), με πρωταγωνίστρια τη Julie Andrews και τη μουσική του Henry Mancini για την οποία και βραβεύτηκε με Όσκαρ.

Η μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη, η παρουσία του Γιώργο Παυριανού στους στίχους και η πειθώ της Αλίκης μάλλον πρέπει να λειτούργησαν ώστε ο Θάνος Μικρούτσικος να δεχτεί να γράψει τη μουσική, τα τραγούδια -και όχι μόνο- του έργου.

Η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Ρεμούνδου, οι σκηνογραφίες και τα κουστούμια του Γιώργου Πάτσα και η χορογραφία του Δημήτρη Παπάζογλου.

Στο δίσκο που αποτύπωσε τα «πεπραγμένα» τραγούδησαν οι συμμετέχοντες στην παράσταση Αλίκη Βουγιουκλάκη, Βλάσης Μπονάτσος, Γιώργος Μούτσιος, Ηλίας Λογοθέτης και Σάκης Μπουλάς.

Μαζί τους κορυφαίοι μουσικοί, όπως ο ίδιο ο Θάνος Μικρούτσικος (πιάνο), ο Σωκράτης Άνθης (τρομπέτα), ο Ηλίας Κολοβός (κλαρινέτο), ο David Lynch (σαξόφωνο),ο Γιώργος Φακανάς (ηλεκτρικό μπάσο), ο Νίκος Τουλιάτος (ντραμς), ο Παντελής Δεσποτίδης (βιολί).

Υouweekly.gr: