Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χάρης Ρώμας: Γιατί μου απαγόρευσε ο πατέρας μου να χρησιμοποιώ το όνομά του



Για την απαγόρευση από τον πατέρα να χρησιμοποιεί το επώνυμο του μίλησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο ηθοποιός, Χάρης Ρώμας.

«Πράγματι το ονοματεπώνυμο μου είναι Χαράλαμπος Ρασσιάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρώμας. «Είναι ένα όνομα, το οποίο θα κρατούσα γιατί το αγαπώ, αλλά ο πατέρας μου δεν ήθελε να κρατήσω το όνομα αυτό. Μου το είχε δηλώσει κατηγορηματικά. Απαγόρευσε τη χρήση του ονόματος του για καλλιτεχνικούς λόγους».

"Ήταν κατηγορηματικός γιατί ήθελε να πιστεύει ότι συνεχίζοντας τις σπουδές μου στην ιατρική θα γίνω γιατρός και θα σταματήσω αυτό το παιδιάστικο όνειρο να γίνω καλλιτέχνης. Ηθοποιός, καλλιτέχνης κτλ. Ήταν πολύ σκληρό εκείνη την εποχή, γιατί οι πρώτοι άνθρωποι που θες να σε πιστέψουν και να σε υποστηρίξουν είναι οι γονείς σου" σχολίασε.

"Συνειδητοποιώ με την έλλειψή του μέσα στα χρόνια ότι του είχα πάντα μια φοβερή αδυναμία" πρόσθεσε.

 Η συνάντηση που δεν θα ξεχάσει ποτέ

Ο Χάρης Ρώμας συγκινήθηκε, όταν αποκάλυψε μια συνάντηση που είχε στο σύλλογο “Ελπίδα” της Μαριάννας Βαρδινογιάννη με ένα 15χρονο κορίτσι που πάσχει από καρκίνο, στο πλατό του “Ενώπιος Ενωπίω”, το βράδυ της Δευτέρας.

«Υπάρχουν εκδηλώσεις θαυμασμού και λατρείας από τον κόσμο, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ότι υπάρχουν κάποιες εκδηλώσεις ή κάποιες συναντήσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι έχει αξία αυτό που κάνεις επί της ουσίας. Στο Ίδρυμα “Ελπίδα” της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ζήτησε να με δει ένα κορίτσι. Βεβαίως και πήγα και ήμουν λίγο αμήχανος, αλλά και χαρούμενος που θα συναντούσα μια θαυμάστρια.

Είδα ένα κορίτσι 15 χρονών, έλειπαν τα μαλλιά της, με πολύ ωραίο πρόσωπο και πολύ καθαρό βλέμμα. Μου είπε “κύριε Ρώμα, θέλω να σας πω ότι είστε το μοναδικό πράγμα που με κάνει ευτυχισμένη μέσα σε όλο αυτό το πράγμα που ζω”. Και τότε πραγματικά τα ‘χασα και μετά φεύγοντας σκέφτηκα ότι κάτι κάνουμε κι εμείς», είπε συγκινημένος ο Χάρης Ρώμας.