Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χάρι και Μέγκαν: Ο Καναδάς σταματάει την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας..



Η κυβέρνηση του Καναδά επιβεβαίωσε την Πέμπτη πως θα διακόψει την παροχή προστασίας στους Πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μάρκλ μέσα «στις επόμενες εβδομάδες» απόρροια της «αλλαγής του καθεστώτος» του ζευγαριού.

Η βασιλική καναδική αστυνομία (RMCP) παρείχε προστασία στον Δούκα, στη Δούκισσα του Σάσεξ και στον γιο τους Άρτσι, «αδιαλείπτως από τον Νοέμβριο του 2019».
Σύμφωνα με την RMCP, υπήρχε «υποχρέωση» για την προστασία του Χάρι και της οικογένειάς του, επειδή αναγνωρίζονται ως Διεθνώς Προστατευόμενα Άτομα. Η προστασία αυτή, ωστόσο, αναμένεται να λήξει τις επόμενες εβδομάδες, όταν τα καθήκοντα του ζευγαριού, ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, παύσουν να υφίστανται.

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ που επιλέγουν να εγκατασταθούν στον Καναδά με καθεστώς μερικής παραμονής, παρουσίασαν στην κυβέρνησή μας μια μοναδική και άνευ προηγουμένου σειρά περιστάσεων», ανέφερε, αρχικά, η RMCP σε σχετική δήλωση στο δίκτυο CBC και συνέχισε: «Η RMCP συνεργάζεται από την αρχή με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά θέματα ασφαλείας. Καθώς ο Δούκας και η Δούκισσα αναγνωρίζονται σήμερα ως Διεθνώς Προστατευόμενα Πρόσωπα, ο Καναδάς έχει υποχρέωση να παράσχει βοήθεια στις υπηρεσίες ασφαλείας. Η βοήθεια θα σταματήσει τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την αλλαγή του καθεστώτος».