Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ερρίκος Αλεξανδράκης: Ο Κρητικός υποψήφιος για Grammy που μετέτρεψε τον καρκίνο σε... μουσική



Ο Ερρίκος Αλεξανδράκης ή Eric Alexandrakis, παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο «Κρήτη Σήμερα» και τον Λευτέρη Κουμαντάκη, μιλώντας για τα συναισθήματα του αναφορικά με την υποψηφιότητα του για τα μουσικά βραβεία Grammy.

Mε καταγωγή από το Άδελε Ρεθύμνου, o καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Miami, είναι ο μοναδικός Έλληνας υποψήφιος για βραβείο Grammy, το σπουδαιότερο βραβείο καλλιτεχνών στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Είναι υποψήφιος για την κατηγορία του «ομιλούμενου λόγου», αφού έγραψε στίχους και μουσική με θέμα την περιπέτεια του με τον καρκίνο, τον οποίο νίκησε 2 φορές, μετουσιώνοντας την εμπειρία του σε μουσική. Το άλμπουμ του έχει τίτλο "I.V. Catatonia: 20 Years As A Two-Time Cancer Survivor".

Μάλιστα, έστειλε tweet στην συνυποψήφια του Μισέλ Ομπάμα, προσφέροντας της ένα μπουκάλι λάδι της οικογένειας του ως σημάδι εκτίμησης για εκείνη και δηλώνοντας πως ανυπομονεί να την γνωρίσει.

Ο Ερρίκος Αλεξανδράκης κατέχει πλούσιο βιογραφικό, ενώ έχει συνεργαστεί με τους Placebo, τον Τζον μάλκοβιτς και την Γιόκο Όνο.

Έμενε στο κέντρο του Ηρακλείου, πήγε δημοτικό εκεί και πλέον επισκέπτεται την Κρήτη σχεδόν κάθε χρόνο. Μάλιστα, πλέον έρχεται με τον γιό του, του δείχνει το σημείο που οι Γερμανοί εκτέλεσαν τον παππού του και μιλά για την ιστορία του τόπου.

 πηγη neakriti