Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Επέστρεψαν στον Πανταζή τα 60.000 ευρώ που του είχαν κλέψει για φιλανθρωπίες



Θύμα απάτης είχε πέσει ο Λευτέρης Πανταζής από έναν 60χρονο άνδρα, ο οποίος του είχε πάρει μεγάλο χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο 60χρονος είχε πάρει 60.000 ευρώ από τον Λευτέρη Πανταζή, και από μια 70χρονη γυναίκα, της είχε αποσπάσει περίπου 70.000 ευρώ.

Μέσω του δικηγόρου του ο 60χρονος επικοινώνησε με τον γνωστό τραγουδιστή και του επέστρεψε τα χρήματα που του είχε πάρει σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ευνοϊκά από τη Δικαιοσύνη.

Ο Λευτέρης Πανταζής επιβεβαίωσε στην «Espresso» την κίνηση του δράστη:

«Πήραμε πίσω τα χρήματα κι εγώ και μια άλλη κυρία, που είχε πέσει θύμα της ίδιας απάτης. Μέσω των δικηγόρων μας και με την πολύτιμη βοήθεια των κυρίων Σταγάκη και Κοντούλη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ελληνικού, τα λεφτά μας επιστράφηκαν. Νιώθω δικαιωμένος, γιατί ο σκοπός που μου ζήτησαν τα χρήματα ήταν, υποτίθεται, φιλανθρωπικός και γι' αυτό τα έδωσα μέσα από την ψυχή μου. Ήξερα ότι θα πήγαιναν σε ιδρύματα. Τέτοιες πράξεις και δωρεές κάνω χρόνια ούτως ή άλλως χωρίς να το φωνάζω ή να το κοινοποιώ».

Πάντως, παρά την καλή πρόθεση του 60χρονου, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του, καθώς εκτιμάται ότι τα θύματά του είναι πολύ περισσότερα και η έρευνα συνεχίζεται. Μάλιστα, ήδη εμφανίστηκαν στην Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής άλλα δύο άτομα τα οποία είχαν εξαπατηθεί από τον 60χρονο.

Ο απατεώνας είχε καταφέρει να προσεγγίσει τον Λευτέρη Πανταζή μαζί με μια 39χρονη καλλονή από τη Νιγηρία με το πρόσχημα ότι είναι φιλάνθρωποι επιχειρηματίες που θέλουν να προσφέρουν οικονομική ενίσχυση σε εκκλησίες και μοναστήρια. Ο λαϊκός βάρδος πείστηκε για τις «αγαθές» προθέσεις τους και δέχθηκε να κρατήσει στο σπίτι του ένα μικρό χρηματοκιβώτιο που δήθεν περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό για φιλανθρωπίες, ώσπου να βρει ο ίδιος σε ποιο μοναστήρι θα το έδιναν.

Στη συνέχεια το σατανικό ζευγάρι πρότεινε στον τραγουδιστή επένδυση με μεγάλο οικονομικό όφελος, μέσω χρηματιστηριακής εταιρίας. Έτσι, ο Λε-Πα τούς έδωσε 60.000 ευρώ για να τα επενδύσουν, λαμβάνοντας ως εγγύηση το περιεχόμενο του μικρού χρηματοκιβωτίου. Όμως, όταν το ζευγάρι πήρε τα χρήματα, εξαφανίστηκε και ο τραγουδιστής υπέστη σοκ μόλις βρήκε στο χρηματοκιβώτιο δεσμίδες από... φύλλα εφημερίδας κομμένα στο μέγεθος χαρτονομισμάτων!