Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ελένη Μενεγάκη: Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Τάνιας Ιακωβίδου



Δεκτή έγινε από το δικαστήριο η αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα κατά της Τάνιας Ιακωβίδου που κατέθεσε η Ελένη Μενεγάκη.

Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, χρηματική ποινή 2.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, στην Τάνια Ιακωβίδου, δικαιώνοντας την παρουσιάστρια του Alpha που είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της δημοσιογράφου και πρώην βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τα προσβλητικά σχόλια της τελευταίας, το περασμένο καλοκαίρι.

Στο δικαστήριο τη γνωστή παρουσιάστρια εκπροσώπησε η Δικηγορική Εταιρία Νίκος Αγαπηνός. Τον Ιούλιο του 2017, η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής υπήρξε καλεσμένη στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» του «E» και χρησιμοποίησε «απρεπείς εκφράσεις» κατά της παρουσιάστριας.

Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια υπέβαλε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα εξαιτίας των υβριστικών σχολίων ζητώντας «να υποχρεωθεί προσωρινά η καθ’ ης να παραλείπει κάθε εξυβριστική και συκοφαντική συμπεριφορά απέναντί της και κάθε αναφορά του ονόματός της, με οποιονδήποτε τρόπο (ενδεικτικά τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο και κάθε μέσο ενημέρωσης), με απειλή χρηματικής ποινής 5.900 ευρώ και προσωπική κράτηση διάρκειας ενός έτους ως μέσο εκτέλεσης της εκδοθησόμενης απόφασης για κάθε μελλοντική προσβολή της προσωπικότητάς της και να επιβληθεί σε βάρος της αντιδίκου της η δικαστική της δαπάνη».

Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα αιτήματα της παρουσιάστριας του Alpha και απειλεί κατά της Τάνιας Ιακωβίδου με χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για κάθε παράβαση.