Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Δύο άτομα στη φυλακή για τη διαρροή φωτογραφιών του Εμιλιάνο Σάλα



Αναμφίβολα , η είδηση του χαμού του Εμιλιάνο Σάλα ήταν από τις πιο θλιβερές στον ποδοσφαιρικό κόσμο μέσα στο 2019, με το ιδιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε τον ποδοσφαιριστή από την Γαλλία στην Αγγλία (για να υπογράψει στην Κάρντιφ) να πέφτει στη θάλασσα της Μάγχης στις 21 Ιανουαρίου και το πτώμα του να βρίσκεται στις 6 Φεβρουαρίου.

Πέρα από το στενάχωρο γεγονός, αλγεινή εντύπωση είχε προκαλέσει εκείνη την εποχή και η διαρροή φωτογραφιών με τη σορό του 28χρονου Αργεντινού επιθετικού από το νεκροτομείο του Μπόρνμουθ, με τις αστυνομικές αρχές να αρχίζουν άμεσα την έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που προχώρησαν σε αυτό το ποινικό αδίκημα.

Τελικα, η έρευνα φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, με τα αγγλικά ΜΜΕ να κοινοποιούν τη Δευτέρα (23/9) πως η τοπική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων: της 49χρονης Sherry Bray, διευθύντριας της εταιρίας Camera Security Services Limited και του 62χρονου υπαλλήλου της, που είχε έρθει παράνομα στην κατοχή τους υλικό από τη διαδικασία της νεκροτομής στον άτυχο παίκτη.

Όπως αναφέρει η αγγλική ιστοσελίδα «Sky Sports», ο Bray είχε ειδοποιήσει μέσω μηνύματος την Ashford πως το πτώμα του Σάλα είχε έρθει στο κοιμητήριο του Μπόρνμουθ και αμφότεροι έβαλαν το σχετικό video να παίξει αρκετές φορές μέχρι η Bray να βγάλει μία φωτογραφία και να τη στείλει στην κόρη της μέσω του Facebook Messenger.

Ακολούθως, η κόρη της διέρρευσε τη φωτογραφία μέσω των social media, με τους Bray και Ashford να διαγράφουν το σχετικό -ενοχοποιητικό για αυτούς- υλικό από τα κινητά τους αλλά να μην καταφέρνουν να αποφύγουν τις δαγκάνες της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα μάλιστα με το «Sky Sport», οι αστυνομικές αρχές αποκάλυψαν στο πλαίσιο σύλληψης των δύο ατόμων, ότι εκτός από τον Σάλα είχαν βγάλει παράνομα φωτογραφία και ενός άλλου πτώματος: ενός άνδρα ονόματι Andrew Latcham που είχε πεθάνει κάτω από αδιευκρίνιστιστες συνθήκες.

Πηγή: sport24.gr