Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Διάσημες ταινίες που παραλίγο να έχουν άλλους πρωταγωνιστές



Δεν πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας: είτε λόγω κακοτυχίας είτε λόγω απόρριψης από τον εκάστοτε ηθοποιό, κάποιες ταινίες θα μπορούσαν να έχουν εντελώς διαφορετικούς πρωταγωνιστές ή πρωταγωνίστριες.

 

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Γκουίνεθ Πάλτροου στον «Τιτανικό»

 

Αν και ο «Τιτανικός» κέρδισε 11 Όσκαρ και εκτόξευσε την καριέρα της πρωταγωνίστριας Κέιτ Γουίνσλετ στα ύψη, οι κακές γλώσσες λένε ότι ο ρόλος της Ρόουζ είχε αρχικά προταθεί στην Γκουίνεθ Πάλτροου, η οποία τον απέρριψε. Η ίδια βέβαια το αρνείται πεισματικά, λέγοντας ότι απλά ήταν πολύ ψηλά στη λίστα των υποψήφιων ηθοποιών και ότι τελικά επέλεξαν την Γουίνσλετ.

Κέιτ Γούινσλετ και Τζούλια Ρόμπερτς στον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ»

Μπορεί η Γκουίνεθ Πάλτροου να έχασε τον ρόλο από την Κέιτ Γούνισλετ στον «Τιτανικό», όμως τελικά πήρε την εκδίκηση της στον Ερωτευμένο Σαίξπηρ. Η Γουίνσλετ είχε απορρίψει τότε τον ρόλο της πρωταγωνίστριας Βαϊόλα και η Παλτρόου βραβεύτηκε με το πολυπόθητο Όσκαρ. Oι δύο ηθοποιοί, πάντως, διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.

 

Σύμφωνα με την Πάλτροου, για τον ρόλο της είχε αρχικά προταθεί και η Τζούλια Ρόμπερτς.

 

Μάθιου ΜακΚόναχι στον «Τιτανικό»

 

Μένοντας στον «Τιτανικό», ο Μάθιου ΜακΚόναχι παραδέχτηκε πρόσφατα ότι είχε κάνει οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τζακ Ντόσον στην αξέχαστη ταινία. Από ό,τι φαίνεται, όμως, προτιμήθηκε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Σάντρα Μπούλοκ στο «Million Dollar Baby»

 

Δυστυχώς για τη συμπαθέστατη Μπούλοκ, την ίδια εποχή που της πρότειναν τον ρόλο της Μάγκι στο «Million Dollar Baby», η ίδια ήταν πολύ απασχολημένη με τα γυρίσματα της κωμικής ταινίας «Μις με το ζόρι 2». Τελικά, επιλέχθηκε η Χίλαρι Σουανκ η οποία κέρδισε και το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Το «Μillion Dollar Baby» βραβεύθηκε επίσης με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και παραμένει μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες του Κλιντ Ίστγουντ.

Έμμα Γουότσον στο «La La Land»

 

To μιούζικαλ του 2016 κέρδισε καρδιές και φυσικά και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Ο ρόλος της πρωταγωνίστριας Μία είχε αρχικά προταθεί στην Έμμα Γουότσον. Τελικά, τον ρόλο πήρε μία άλλη Έμμα, η Έμμα Στόουν, η οποία κέρδισε και Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Λεονάρντο ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ στο «Brokeback Mountain»

 

 

Αποτελεί κλασικό παράδειγμα του πώς μία ταινία αλλάζει κατά τη διάρκεια της σύλληψης και της παραγωγής της. Το σενάριο είχε αρχικά προταθεί στον σκηνοθέτη Βάντ Σαντ, ο οποίος προσέγγισε τους Ντι Κάπριο και Πιτ για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Οι δύο μεγάλοι σταρ, όμως, αρνήθηκαν την πρόκληση της ενσάρκωσης ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού. Τελικά, σκηνοθέτης της ταινίας ανέλαβε ο Ανγκ Λι και πρωταγωνιστές ο Τζέικ Γκίλενχαλ και ο αξέχαστος Χιθ Λέτζερ.

O Λεονάρντο και ο Μπραντ θα συμπρωταγωνιστήσουν πάντως φέτος στη νέα ταινία του Ταραντίνο.