Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

4 ταινίες βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα που πρέπει επειγόντως να δεις



Τις έχουμε δει πολλές φορές, έχουμε συγκλονιστεί, έχουμε συγκινηθεί όμως κανενός το μυαλό δεν σκέφτηκε πως πρόκειται για αληθινές ιστορίες.

Όταν η πραγματική ζωή συναντάει την τέχνη και τα προσωπικά βιώματα την μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου, μόνο υπέροχα πράγματα μπορούν να συμβούν.

Πάμε να δούμε τις ταινίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα λοιπόν. Και πιστέψτε μας, σε κάποιες από αυτές δεν πάει ο νους σας.

12 χρόνια σκλάβος

Μπορεί να έχεις εξοργιστεί με το δράμα του Νεοϋορκέζου Σόλομον Νόρθαπ που ενώ γεννήθηκε ελεύθερος απήχθη από κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων και πωλήθηκε ως σκλάβος στον αμερικανικό Νότο, όμως το χειρότερο όλων είναι πως η ιστορία είναι βιογραφική.

Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2013 και συγκλόνισε κοινό και κριτικούς.

Έριν Μπρόκοβιτς

Μια γυναίκα-μύθος που ενσαρκώθηκε ασύλληπτα από την Τζούλια Ρόμπερτς πολεμά με όλες τις δυνάμεις της την εταιρεία Pasific Gas and Electric Company, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια της τη ζωή.

Και ενώ η κοινή γνώμη πιστεύει πως σεναριογράφος και σκηνοθέτης βρίσκονται σε έμπνευση, τελικά η απεικόνιση των γεγονότων είναι απολύτως ακριβής. Φυσικά η Τζούλια Ρόμπερτς πήρε το Όσκαρ για αυτό τον ρόλο ζωής.

Zodiac

Μια ταινία θρίλερ, από αυτές που οι περισσότεροι αγαπάμε, απεικονίζει τη δράση ενός κατά συρροή δολοφόνου που δεν συνελήφθη ποτέ. Ενώ έδρασε στη Βόρεια Καρολίνα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, η ταινία τον έκανε διάσημο σε όλο το πλανήτη.

Η ιστορία του δολοφόνου που υπέγραφε με το ψευδώνυμο Zodiac ταλαιπωρώντας αστυνομικούς και δημοσιογράφους είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Η υπόθεση μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως ανενεργή τον Απρίλη του 2004.

Πιάσε με αν μπορείς

Το 2002 ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Τομ Χάνκς αναβίωσαν την απίθανη ιστορία των Φρανκ Αμπιγκνεΐλ και Κάρλ Χάνρατι.

Ενώ ο ένας είναι η επιτομή της απάτης, έχοντας υποδυθεί τον εισαγγελέα, γιατρό και πιλότο, ο άλλος ως πράκτορας προσπαθεί να τον συλλάβει. Τελικά η ζωή τους κάνει κολλητούς φίλους.

Απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία από αυτές που σκέφτεσαι πως δεν μπορούν να συμβούν ποτέ.