Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τοματόσουπα βελουτέ με γιαούρτι..



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

250 γρ. γιαούρτι

90 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

150 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα

10 λιαστές ντομάτες σε 2 ξεχωριστά μπολ

8 ντομάτες, κομμένες σε κύβους

3 κ.σ. ξύδι 10 ml λευκό κρασί

Φύλλα από μία χούφτα βασιλικό, ψιλοκομμένα

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

5 γρ. ζάχαρη

½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κομμένο κρεμμύδι και σκόρδο για 3 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και τις μισές λιαστές ντομάτες και σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες κύβους μαζί με το ξηρό λευκό κρασί, το ξύδι, τη μισή κούπα νερού και τη μισή ποσότητα κομμένου βασιλικού.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση, ζάχαρη και πάπρικα και σιγοβράστε για 40 λεπτά.
Μεταφέρετε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Για τη σάλτσα : Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε τις υπόλοιπες λιαστές ντομάτες, την άλλη μισή ποσότητα του κομμένου βασιλικού, το γιαούρτι Total της ΦΑΓΕ και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα με μια μεγάλη κουταλιά σάλτσα από πάνω.