Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Σουβλάκι κοτόπουλο με δροσερή μαρινάδα



Υλικά Συνταγής
3 κομμάτια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
αλάτι
πιπέρι
κλαδάκια δεντρολίβανου
Εκτέλεση
Για τα σουβλάκια κοτόπουλο, κόβουμε πρώτα το κρέας σε μικρούς κύβους και τους βάζουμε σε μπολ. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα μυρωδικά μέχρι να πολτοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά.

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη μαρινάδα στο κοτόπουλο. Αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες (12 ώρες είναι το ιδανικό). Δείτε εδώ τα μυστικά της τέλειας μαρινάδας για νόστιμο και ζουμερό κρέας.

Καθαρίζουμε μέχρι τη μέση τα κλαδάκια του δεντρολίβανου και περνάμε 2-3 κομμάτια κοτόπουλου. Ψήνουμε γύρω στα 5΄ από κάθε πλευρά, για να μείνουν ζουμερά.

Ετοιμάζετε μπάρμπεκιου; Δείτε εδώ περισσότερες συνταγές για τις ωραιότερες λιχουδιές στη σχάρα, ανάψτε τα κάρβουνα και καλέστε φίλους!