Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

SOS: Αυτές είναι οι τροφές με τα περισσότερα φυτοφάρμακα!



Φυτοφάρμακα υπάρχουν σε όλα τα φρούτα και λαχανικά. Όμως, σε ποια η περιεκτικότητά τους παραμένει υψηλή ακόμα και μετά από ένα καλό πλύσιμο;

Η έρευνα που γίνεται κάθε χρόνο από το Environmental Working Group και αναλαμβάνει τον έλεγχο ασφάλειας των τροφίμων για τις ΗΠΑ, έδωσε τη λίστα με τα φρούτα και τα λαχανικά που διατηρούν τα χημικά με τα οποία έχουν ψεκαστεί ακόμα και μετά από πλύσιμο ή ξεφλούδισμα. Από τα 6.953 δείγματα τροφίμων που συγκέντρωσε εντόπισε 146 διαφορετικά χημικά που ήταν ανθεκτικά στο πλύσιμο και το ξεφλούδισμα.

Δείτε την πρώτη δωδεκάδα που περιλαμβάνει τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα λόγω ανθεκτικών χημικών:

1. Φράουλες

2. Μήλα

3. Νεκταρίνια

4. Ροδάκινα

5. Αμερικανικό Σέλινο (σέλερι)

6. Σταφύλια

7. Κεράσια

8. Σπανάκι

9. Ντομάτες

10. Πιπεριές

11. Ντοματίνια

12. Αγγούρια

Αυτά τα τρόφιμα βρέθηκαν να έχουν μεγάλο αριθμό διαφορετικών φυτοφαρμάκων σε υψηλή συγκέντρωση. Αξίζει να αναφερθεί πως η πατάτα, αν και δεν βρίσκεται στην πρώτη 12άδα έχει τα περισσότερα φυτοφάρμακα αναλογικά με το μέγεθος και το βάρος της.