Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ψητό μπρόκολο με παρμεζάνα και σκόρδο



Υλικά

3 κεφάλια μπρόκολο
2 κ. σ. λάδι
1 κ. σ χυμό λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Πλύνετε καλά το μπρόκολο και διαχωρίστε τα μπουκετάκια του.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το μπρόκολο σε ένα ταψί και γαρνίρετε με το αλάτι και το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, την παρμεζάνα και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Βήμα 4
Ρίξτε το λάδι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35- 40 λεπτά.
Βήμα 6
Αφήστε να κρυώσει 5 λεπτά και απολαύστε.