Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πώς να φτιάξεις φράουλες με σοκολάτα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου



Οι φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας είναι ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκίσματα για την ημέρα των ερωτευμένων. Φέτος, θα γλυκάνεις τον ταίρι σου φτιάχνοντας σοκολατένιες φράουλες με τα χεράκια σου.

Είναι άλλωστε τόσο απλό, που θα απορείς γιατί δεν το είχες δοκιμάσει ποτέ μέχρι σήμερα.

Για αρχή, θα χρειαστεί να κάνεις μία βόλτα μέχρι την πιο κοντινή λαϊκή αγορά, για να βρεις τις πρώτες φράουλες της χρονιάς, που ήδη κάνουν την εμφάνιση τους στους πάγκους από τον Φεβρουάριο. Θα χρειαστείς 1 συσκευασία.

 

 

Πλένεις τις φράουλες, χωρίς όμως να κόψεις τα κοτσάνια τους και τις στεγνώνεις πολύ καλά, σκουπίζοντας απαλά με καθαρή πετσέτα. Προσοχή, είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσουν τελείως, για να γίνει σωστά και η επικάλυψη με σοκολάτα.

Στη συνέχεια λιώνεις μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνεις να κρυώσει ελαφρά. Στρώνεις ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Όταν είναι έτοιμη η σοκολάτα, βουτάς μέσα μία-μία τις φράουλες, φροντίζοντας να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος τους και στη συνέχεια τις αφήνεις πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως η σοκολάτα.

Οι φράουλες σου είναι έτοιμες και έτσι. Ωστόσο, αν θες να τις κάνεις ακόμη πιο εντυπωσιακές μπορείς να λιώσεις λίγη λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ή και γάλακτος, να μεταφέρεις σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη και να κάνεις γραμμές πάνω στη μαύρη σοκολάτα. Δεν υπάρχει πιο γλυκό δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Tip
Επειδή οι πλυμένες φράουλες δεν διατηρούνται, αυτό είναι ένα γλύκισμα που τρώγεται την ίδια μέρα που φτιάχνεται.