Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Νόστιμη συνταγή για σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα



Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
3 κονσέρβες τοματάκια ολόκληρα ή ψιλοκομμένα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κλαράκια σέλερι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνη
Μερικά φύλλα βασιλικός
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα καρότα, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι και τα σκόρδα και τα σοτάρετε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε τις τομάτες, τη δάφνη, το βασιλικό και σογοβράζετε τα υλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και δοκιμάζετε αν χρειάζεται και άλλο. Αφήνετε τη σάλτσα να ηρεμήσει 5 με 10 λεπτά και την περνάτε από μύλο λαχανικών. Σερβίρετε με σπαγγέτι.