Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νόστιμη συνταγή για πατατοσαλάτα



Υλικά:
850 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1/2 γλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες
1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού

Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες με 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και σκεπάζετε με το καπάκι. Το νερό δε θα σκεπάσει τις πατάτες αλλά δε χρειάζεται να βάλετε άλλο γιατί θα μαγειρευτούν με τους υδρατμούς. Μαγειρεύετε στην υψηλότερη δυνατή φωτιά για 3 περίπου λεπτά (μέχρι να πάρει βράση το νερό) και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά πάντα με σκεπασμένο καπάκι. Δοκιμάζετε αν έχουν γίνει με ένα πιρούνι και τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τη ρίγανη, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα και πασπαλίζετε με μαϊντανό.