Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

"Ματωμένα" μακαρόνια! - Ένα πιάτο χωρίς γλουτένη με πέστο παντζαριού



Συστατικά

400 γρ. σπαγγέτι χωρίς γλουτένη
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
500 γρ. παντζάρια βρασμένα
100 γρ. καρύδια
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το σερβίρισμα

30 γρ. καρύδια
1 κ.γ. ελαιόλαδο
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
φύλλα βασιλικού

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τα σκόρδα κομμένα σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό από το λεμόνι και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το σκόρδο.
Βάζουμε τα παντζάρια και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρύδια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως.
Τέλος, βάζουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τη σάλτσα με το παντζάρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με καρύδια σπασμένα, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τα φύλλα βασιλικού.

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr