11
Απριλίου
2021
- 12:08
Τελευταία τροποποίηση στις 11 Απριλίου, 2021 - 12:08
Υλικά
-
2 κιλά αγριόχορτα της εποχής (καυκαλήθρες, μυρώνια, πικραλίδες, ζοχοί,σταμναγκάθι,παπαρούνες,βρούβες κτλ) χοντροκομμενα
-
1 πράσο σε ροδέλες
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
2 ντομάτες στον τρίφτη
-
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
-
2 πατάτες
-
1 κ.σ. πελτέ
-
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
-
αλάτι- πιπέρι
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα χόρτα
-
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο, όλα ψιλοκομμένα.
-
Προσθέτουμε τα χόρτα και όταν αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.
-
Προσθετουμε τις πατάτες κομμενες.
-
Συμπληρώνουμε 1 κούπα νερό (που εχουμε προσθεσει και διαλύσει τον πελτέ) και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20'περίπου ανακατεύοντας απαλά κατά διαστήματα, με το καπάκι στην κατσαρόλα.
-
Βάζουμε στο φαγητό τον ανηθο και το μαραθο, αλατοπιπερωνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά.
-
Καλή σας όρεξη