Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Κρητική κουζίνα: Αγριόχορτα τσιγαριστά με πατάτες..



 

Υλικά

  1. 2 κιλά αγριόχορτα της εποχής (καυκαλήθρες, μυρώνια, πικραλίδες, ζοχοί,σταμναγκάθι,παπαρούνες,βρούβες κτλ) χοντροκομμενα
  2. 1 πράσο σε ροδέλες
  3. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  4. 2 ντομάτες στον τρίφτη
  5. 3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  6. 2 πατάτες
  7. 1 κ.σ. πελτέ
  8. 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  9. 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  10. αλάτι- πιπέρι
  11. 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα χόρτα 

  2. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο, όλα ψιλοκομμένα.

  3. Προσθέτουμε τα χόρτα και όταν αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.

  4. Προσθετουμε τις πατάτες κομμενες.

  5. Συμπληρώνουμε 1 κούπα νερό (που εχουμε προσθεσει και διαλύσει τον πελτέ) και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20'περίπου ανακατεύοντας απαλά κατά διαστήματα, με το καπάκι στην κατσαρόλα.

  6. Βάζουμε στο φαγητό τον ανηθο και το μαραθο, αλατοπιπερωνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά.

  7. Καλή σας όρεξη