Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γευστικότατη συνταγή για μακαρονάδα



Υλικά

400 γρ. μακαρόνια
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
60 γρ. βούτυρο
Tυρί κρέμα
1 ποτήρι γάλα
3 κ.σ. παρμεζάνα
½ κ.σ. ζωμό
Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 10 γραμμάρια βούτυρο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε μισή κουταλιά ζωμό και αφήνουμε τη σάλτσα να ψηθεί για περίπου 25 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά ώσπου το μείγμα να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, ανακατεύουμε λίγα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.