Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γευστική συνταγή για ομελέτα



Υλικά:
5 αυγά
5 κουταλιές κοφτές βούτυρο ή φυτίνη
3 κουταλιές γάλα ή νερό
1/2 φλυτζάνι τσαγιού αρακάς
1/2 φ.τσαγιού καρότα βρασμένα και ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι τσαγιού τυρί φέτα
αλάτι/ πιπέρι

Βράζετε τα καρότα αφού τα ξύσετε και τα πλύνετε. Έπειτα τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Βράζετε σε κατσαρολίτσα 2 κουταλιές βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε τα χορταρικά και τα γυρίζετε 2-3 φορές να σοταριστούν ελαφρά. Τους προσθέτετε αλάτι-πιπέρι. Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι να κάψει και χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο να ανακατωθούν. Ρίχνετε τα αυγά στο τηγάνι και τα αφήνετε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά. Μόλις πήξουν, τραβάτε από τη φωτιά το τηγάνι και στρώνετε τα λαχανικά στην επιφάνεια της ομελέτας. Τοποθετείτε το τυρί κομμένο σε λεπτές φέτες ή χοντροκομμένο σε κομματάκια. Διπλώνετε την ομελέτα και τη σερβίρετε σε

πιατέλα.