Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Φτιάξτε την δική σας υγιεινή ζάχαρη από χουρμάδες!



Συστατικά

  • 1 - 2 κούπες χουρμάδες χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση

 
  • Κόψτε τους χουρμάδες στο μισό για να διασφαλίσεται ότι δεν υπάρχουν κουκούτσια,
  • Απλώστε τους σε ταψί σε φούρνο και ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου τόσο ώστε να αποκτήσουν σκούρο χρώμα και να σκληρήνουν. Προσέχετε να μην καούν.
  • Αφαιρέστε τους από το φούρνο και αφήστε τους να κρυώσουν εντελώς, πρέπει να ακούγονται σαν πέτρες όταν τους κουνάτε.
  • Χτυπήστε σε μπλέντερ-μούλτι για 30 δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα, αυξάνοντας σε πλήρη ταχύτητα σταδιακά για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν μια πολύ λεπτή σκόνη.
  • Μην εισπνέετε την σκόνη.
  • Βάλτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο όπου διατηρείται ως 1 έτος.

Δείτε το βίντεο