Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 -
Rain showers

17 °C

Σήμερα, 13. Ιουνίου 2021

Εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες



Ο Ακης Πετρετζίκης μάς προτείνει μια συνταγή για ενα μοναδικό, γευστικό και δροσερό γλυκό για την Άνοιξη και το καλοκαίρι που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά

-370 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
-150 γρ. ζάχαρη άχνη
-1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
-200 γρ. φράουλες, ώριμες, παγωμένες
-450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
-280 γρ. σαβαγιάρ
-200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

-φράουλες
-φύλλα δυόσμου
-ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

-Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, τις φράουλες και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν οι φράουλες και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Δεν χτυπάμε περισσότερο το μείγμα γιατί θα κόψει.
-Μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
-Βουτάμε ένα ένα από τα 16 σαβαγιάρ στον χυμό πορτοκάλι, από την πλευρά της ζάχαρης και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 22x32 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.
-Καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των σαβαγιάρ.
-Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 16 σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
-Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει η κρέμα.
-Σερβίρουμε με επιπλέον φράουλες, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.

γλυκο