Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα σπιτικά πουράκια..



Υλικά

  • 100 γρ. ‏βούτυρο
  • 100 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 4 ασπράδια ‏αυγών
  • 75 γρ. ‏αλεύρι
  • 1 ‏βανίλια φυσική

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ, βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε με το μίξερ να γίνει το βούτυρο σαν αλοιφή.

2.Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτετε την βανίλια και ενώνετε το βούτυρο με την μαρέγκα.

3.Τέλος ρίχνετε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

4.Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί και βάζετε μικρές κουταλιές και τις απλώνετε ψήνετε σε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 6-7 λεπτά όχι παραπάνω για να παραμείνουν μαλακά, τα τυλίγετε σε ένα μολύβι όσο είναι ζεστά και αφήνετε να κρυώσουν και μετά τα γεμίζετε με κρέμα η μερέντα.