Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εύκολη συνταγή για γεμιστά καλαμαράκια



Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο και μαϊντανό
1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
3 κ.σ. μαύρη σταφίδα
4 κ.σ. κουκουνάρια
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. κονιάκ
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία:
Πλένετε καλά τα καλαμάρια. Αφαιρείτε τα μάτια τους, τη φούσκα τους με το μελάνι και το κόκαλο. Τα ξεπλένετε, διαχωρίζετε την κουκούλα από τα πλοκάμια τους, κόβετε σε ψιλά κομματάκια τα πλοκάμια και τα κρατάτε. Μαραίνετε με το μισό λάδι το κρεμμύδι και γιαχνίζετε για 5 λεπτά τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και σβήνετε με το κονιάκ. Προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, το άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, αφήνετε να βράσουν για 15-20 λεπτά και ρίχνετε μέσα το ρύζι, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια ψιλοκομμένα. Μόλις ξαναρχίσει η βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και όταν το ρύζι απορροφήσει τα υγρά κατεβάζετε από τη φωτιά. Γεμίζετε με το μείγμα της γέμισης τις κουκούλες, κλείνετε το άνοιγμά τους με μια οδοντογλυφίδα και τις τοποθετείτε σε πυρέξ. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και κρασί και ψήνετε στο φούρνο για 3/4 της ώρας.